Translate

torsdag 16 februari 2017

Sveriges mesta fisk

I samarbete med FreeWater Pictures så har Sportfiskarna återigen producerat en väldigt fin film.
Igår var det premiär på Filmhuset i Stockholm.

Sedan tidigare så har man gjort filmer om Gäddor och Havsöringar, igår var det dags att visa upp Sveriges mesta fisk, abborren. Inledningen, vacker stillsam musik, skrattande barn och en spade som körs ner i jorden i jakten på mask. Det går en ilning genom kroppen, jag ser mig själv tillsammans med mor, far och syrran en tidig morgon vid Fagerö kanal. Vi åkte ofta ut tidigt tidigt på morgonen för att titta på djur. Farsan hade super8;a kameran i knät och vi rullade sakta genom skogen i jakten på älg och rådjur. Ett fint minne och många härliga upplevelser, men om vi inte hade avslutat vid Fagerön med choklad och macka så hade nog lockelsen varit mindre. Älgar och rådjur i all ära, det var metspöt och en burk mask som fick mig att med kudden kvar ta mig ut till bilen i mörkret.

Filmen rullar vidare och ganska snart är vi tillsammans med Tobias och Lars ute vid vattnet i jakten på abborren. Fina fiskebilder blandas med budskapet om hur viktigt det är att vi värnar all fisk. De berättar med att skapa rätt förutsättningarna för abborren genom olika fiskevårdande insatser.
Det är en riktigt bra film, snyggt filmad och den förmedlar ett viktigt budskap.
Vi kan inte och ska inte ta abborren för given, även den lider hårt av förändringarna som vi människor skapat i form av vandringshinder till exempel.

Tidigare har detta samarbete lett till filmerna:
En miljon Gäddor och Silverskatten också det riktigt bra filmer.

Länk till Freewater Pictures

Länk till Sportfiskarna's Youtube kanal
(där filmen kommer att publiceras inom kort)

Fler medlemmar ökar både inflytandet och möjligheterna att göra mer för arbeten för fiskbestånden och vattenmiljön, så ditt medlemskap gör skillnad.
Fler medlemmar ger direkt återkoppling i form av fler insatser för våra fiskar.

Idag är man uppe i drygt 56000 medlemmar vilket är väldigt bra.
Men fler behövs och med tanke på att vi är närmare 2 miljoner människor som någon gång varje år fiskar så kan jag ändå tycka att vi sportfiskare kan göra mer.


Länk: Bli medlem du också
   
 
¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸>< ((((º>    
  

Inga kommentarer: