Translate

måndag 20 juli 2009

Back on track.

Jaha, så sitter man här igen då, innanför kontorets fyra väggar.
Och som för att verkligen kicka igång den gamla "moppen" så startar jag även upp med jour en vecka.
Men alla tunnlar har ett slut och en ljusare sida, så också denna. Redan nu så riktas blicken mot vecka 34, när jag tillsammans med några av mina fiskevänner reser norrut, till Jämtland och Ottsjö igen, för att försöka träffa rätt huggperiod på den heta lekvandrande öringen.
Och som för att ytterligare skapa inspiration så är även slutet på vecka 38 inplanerad och fylld med fiske och avkoppling. Då gör jag mitt första besök i Idsjöströmmen i Gimån tillsammans med Granaten och Fluganberg.
Det ser jag verkligen fram emot. Ett fiskevatten som jag hört mycket om genom dom under många år.

Ni som följer min blogg minns säkert att i våras så inhandlades ett par nya vadarkängor, Simms Simms Rivershed Boot med Vibramsula.
Nu har dom fått en riktigt test i strömmarna som jag fiskade i Jämtland. Och jag måste få lämna av en liten slutrapport.
Jag skulle kunna sammanfatta det med ett enda ord egentligen, -Lysande!!
En känga som känns bekväm och stadig att vandra i, som ger fint stöd åt fot och fotled och som greppar alla tänkbara underlag.
Skall vara blöta rötter då, men vad greppar en sån egentligen. Möjligtvis Johan Wissmans dojjor eller däcken som Posa Serenius använder under sin vintersäsong på isracingcykeln.
En heldag med vadarkängorna på, och jag kände mig inte slut i fötter och leder som jag gjort tidigare med mina andra kängor.
Lätt sko som släpper ifrån sig vatten direkt när du kliver upp, och du slipper klaffsa omkring dom första stegen som om du hade vattenhinkar på fötterna.
Enda faran jag kan se är att man kan bli för säker och bara kliver på. Annars ser jag bara fördelar med denna typ av sko.
Vi var några stycken som köpte samtidigt, och hittills har ingen haft något negativt att säga.
Våra kängor köpte vi hos Sundbybergs Sportfiske men dom finns naturligtvis på andra ställen också.
En riktig kvalitetskänga som idag ligger på ett ca riktpris runt 1700-1800:-
¯`·.¸¸.·´¯`·.¸Fortsatt Skitfiske¸.·´¯`·.¸ ><((((º>

1 kommentar:

Stig Torniainen sa...

Snygga är de också. Skulle lätt kunna ha dem på jobbet och kollegerna skulle ta dem för ett par vanliga kängor.