Translate

lördag 24 april 2010

Fisklös på premiären

Idag kom så dagen då havet äntligen var isfritt och jag hade tid att ta mig ut igen.
Klockan ringde tidigt men absolut utan någon form av stresspåslag, nej nu var det samma ljud i klockan men på gränsen till behagligt.
Efter lite frukost och packning så satt jag i bilen på väg ut mot havet igen.
Ur bilradion klämde Sandor Hajosi Band i med Lyckobringaren, kunde det vara ett gott omen tro?
Väl framme stängdes den klämkäckt trudeluttande bilradion av och nu ville jag bara få lyssna till havets vårsång, vågor blandat med ejdrars dova rop, allt insvept i vindens viskande och doften av uppspolad tång.
Tyvärr Sandor, men du är tvåa direkt här.

Strax innan hade Fluganberg ringt och undrat var jag var påväg, hans fisketripp för helgen hade blivit inställd på grund utav sjukdom och tog nu istället rygg på mig ut mot kustklipporna.


Det var lite som en kalv på grönbete, fast mer så på insidan.
Där lekte vårkänslorna tafatt genom alla sinnen medan utsidan hade rast vila på stället och bara aggerade solfångare av alla intryck.
Havet hade fått tillbaka sin blåa klara färg igen, och ser nu sådär inbjudande ut igen.

Fiskade inte någon av våra vanligaste platser idag, utan sökte lite djupare vatten.
Med tanke på att det bara är någon vecka sen isen gick så trodde jag som sagt på djupare vatten.
De södervända solvikarna så här på våren är det nog några grader kvar till fortfarande.
Hade också en liten följare på det första stället som kom med ända in tills jag lyfte draget, stod kvar en stund men återvände sedan rakt ut i djupet igen.



Vi fiskade enligt "strosa metoden" idag.
Vilket enkelt beskrivet går ut på att man fiskar några kast, strosar vidare, enbart lycklig över att våren och premiären äntligen är här, hittar en ny intressant plats, fiskar och så vidare.
Men för att få till det lilla sista så blandas detta upp med sällskap av en eller flera goda vänner och mängder med små avbrott för samtal, fotografering, fika eller bara att njuta av nuet.
       
Att sen gå fisktom en premiärdag är inte katastrof. Det sköna är att vi äntligen kunde komma ut efter flera månader av ett kompakt istäcke till havs.  Kung Bores lilla misstag med denna vinter är ganska fort glömt sådana här dagar när solen lyser från en klarblå himmel.


-=Skitfiske=-

1 kommentar:

Henrik sa...

Det är bara på't igen!
Skitfiske på dig!