Translate

söndag 29 april 2012

Udda besökare, öring och gäddor

Äntligen!!!
Går knappt att sätta ord på känslan som kommer i kroppen när vi lämnade hamnen och jag fick ge mer gas på motorn, äntligen "seabourne again".
Nordanvinden gjorde att jacka och mössa fick sitta på ordentligt under åkningen, men väl inne i vikarna så åkte sånt av snabbt.
Skärgården har inte vaknat, stod att läsa på en turistinformations sida på nätet. Men det är precis tvärtom, överallt hälsas det och dansas. Doppingar, måsar, tärnor, svanar ja alla är dom igång med årets stora händelse, att finna sig en partner om det inte är ett livslångt förhållande och sedan påbörja bobyggandet. Vissa har kommit längre än andra och kan nu ta det lilla lugna och bara invänta en mera hektisk tid. 

Lugn och ro hos mamma svan

En mera udda påhälsning i på våra breddgrader var den ägretthäger vi stötte på i en grund vik.
Lika försiktig som sina mer vanliga släktingar lät den oss inte komma närma.
Jag fick i alla fall en lite skakig bild med full zoom, därav den lite suddiga urklippta bilden nedan.

Ägretthäger

Något suddig bild, men duger ändå som bevis

Flera som redan boat klart och nu kan njuta skärgårdssolen

Fisket då?
Jo då, även det blev en något udda företeelse. För nästan det första som händer oss är att djupt inne i en grund gäddvik så har Fluganberg följare, inte bara en gång utan två gånger och det av olika fiskar.
Och inte vilken fisk som helst, utan havsöringar följde hans wobbler in till båten och vände sedan tillbaka in bland vassarna.
Satte lite fart på öringnerverna hos oss måste vi väl tillstå.
När väl öringdelen var avklarad så blev det lite fika innan vi gav oss ikast med gäddorna i viken, som var många, eller kanske man till och med kan säga massor. Sakta tog vi oss långt in i viken på bara meterdjupt vatten, och överallt blev det bara stora moln kvar efter gäddorna.
När vi hittade en fiskbar plats så slutade hela premiärturen med sju krokade gäddor, dock ingen större, utan 2,5kg fick bli dagens största.
Fast vi måste nog tillbaka dit igen, då med flugspöna.




Lungorna fick åter fyllas med skärgårdsluft, ansiktet bränner så där härligt efter en dag på sjön och vi gäspa båda belåtet efter vår tur.
Nacken börjar återfå sin hållning, nu fattas bara att flugfiskeaxlarna också skall falla på plats, men dit kommer vi också, var så säkra.


¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸ ><((((º>


Inga kommentarer: