Translate

tisdag 12 februari 2013

Skrivbordsfiske med ädla syften

Fiskesuget är enormt ändå så är det få, för att inte säga inga inlägg här om fisken.
Naturligtvis är de myckna snöandet en orsak, men absolut inte hela sanningen.
Nej, saken är den att nästan all ledig tid just nu upptas av det som kanske kan komma att bli ett fiske i framtiden, Skeboån.

Ni som följt min blogg genom åren har säkert observerat att jag också är i allra högsta grad involverad i ett lokalt projekt här i Roslagen som till stora delar går ut på att med vattendirektivet som grund skapa en god ekologisk status i vårat vattendrag, Skeboån.
Detta genom arbete med förutsättningar för artrikedomen och den biologiska mångfalden i vattendraget, med målet att skapa ett sportfiske efter egenreproducerande vild och framför allt storvuxen havsöring i vacker Roslagsmiljö.
Genom att engagera olika intresseområden kring vattendraget så kan vi tillsammans skapa unika sammarbetformer, som slutligen kan leda fram till vårat mål.

Foto:Patrik Bergqvist
 
Arbetet har i skrivande stund pågått i drygt 3 år och på den tiden så har vi hunnit kartlägga de delar av ån som framförallt är intressanta ur restaureringssynpunkt, både för den vandrande lek fisken, men också ur sportfiskesynpunkt. Till detta kan läggas mängder av timmar i telefon, vid datorn, mailande och möten.
Planen nu är ett studiebesök på Åland nu under våren.

 
Foto: Patrik Bergqvist

Så här långt har vi inte lagt någon sten eller annat i ån, men i skrivande stund så sitter vi med grovplaneringen i det som skall komma att bli restaureringsplanen.
Och det är en hel del att tänka på kan jag lova, men ett otroligt roligt och intressant arbete.

 
Foto: Lars Granath

Vill man följa vårt arbete så går det utmärkt via vår blogg, Skeboåns Sportfiske men också om man söker upp oss på Facebook, också där heter vi Skeboåns Sportfiske, och ansöker om att få komma med i gruppen.

Intresset för vårt, från starten lilla projekt, bara växer hela tiden och vi har förstått att det vi gör, med ett så pass stort vattendrag är ganska unikt, i alla fall i Länet om man får tro vad folk säger som söker upp oss.
Arbetet har också följts av en mängd intressanta möten med människor, och kaffepannan står redo om man vill träffa oss för att höra mer om vårt arbete.

Och till er som väntar på inlägg om fisken runt om i Roslagen och senare fram emot sommaren kommer inte att bli besvikna. Det finns lite roliga planer framöver och faktiskt med start så fort isarna går och snö gjort sitt.
Men som sagt, så länge så är ni välkomna att följa oss i vårt arbete med Skeboån.

¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸>< ((((º>
 

Inga kommentarer: