Translate

tisdag 8 april 2014

Naturen är ond

De lekvandrande fiskarna kan komma att kosta 40 till 50 miljarder för Sverige varje år om dammägarna tvingas till att bygga fiskvägar!!!
Jo ni har hört mig gnälla och raljera över dessa bolags inställning till någon form av naturvård i fler än ett inlägg, och det är klart, ser man det från deras sida, dom som skall genom sitt arbete ombesörja Sveriges fortsatta utveckling, så är det ingen rolig vardag att komma till jobbet just nu.
Naturen är rent ut sagt för jävlig mot dessa ridderlig herrar, och en och annan dam.

För inte nog med att en grupp firrar kommer att kostar Sverige enorma belopp, naturens krig är redan här. Ta bara skogens konung, som ensam knallar omkring i vad han anser som sin skog och kostar Sverige nästan 25 miljarder varje år.
Jag vet, han kan te sig beskedlig, nästan dum faktiskt, men under ytan, den något tomma blicken och den löjligt stora näsan så lurar ondskan. 23 miljarder, det är mycket pengar de, men fortfarande långt ifrån de bastarder som lurar under ytan.
Men det är klart, älgen kallas ju inte skogens konung för intet. Under sig har han diverse hornförsedda undersåtar som likt sin konung tuggar i sig av landet Sveriges resurser, så pass att det ger eko ända in på börsen stundtals. Och hörrni, lyssna bara på det här, Den samhällsekonomiska kostnaden för viltolyckorna uppskattas till minst tre miljarder kronor, varav älg- och rådjursolyckorna beräknas stå för merparten – cirka 1,2 miljarder kronor vardera.
Sa jag inte att dom var onda.

Ska vi kanske ta oss en titt på Sveriges bakgård?
Här hittar vi naturens motsvarighet till "Rat Pack" ett gäng högintellektuella varelser som gömmer sig i natten. Under namnet The Big Four härjar dessa runt helt utan någon som helst hänsyn till lagar och paragrafer, och nu mina vänner börjar vi snacka stålar, närmare 160 miljoner.......men vänta nu, 160 miljoner!?!
Här måste mörkertalet vara stort, vi kan alltså inte lita på forskningen och det är dags för de ridderlig herrar, och en och annan dam att tillsätta någon form av kraftfulla tag här, en utredning kanske.

Nå väl, mitt inlägg är inte ett vedträ i rovdjursdebatten, utan snarare ett helt underlag till en majbrasa i naturens rätt att vara.
För när allt kommer omkring så verkar det faktiskt som att den just nu är i vägen för vår fortsatta existens. Överallt kostar den oss pengar eller så förlorar vi pengar på den i form av uteblivna borrtillstånd eller älvar som vilt och ohämmat kastar sig utför branta klippor,
och värst tycks ändå Laxen och Öringen vara tillsammans med sina bröder och systrar under ytan. Vi skulle troligtvis som land sett gå i vinst på att avskaffa naturen, eller i alla fall koncentrera den i någon form av reservat eller liknande. 
Jag vet, jag ger mig verkligen ut på djupt vatten här, för visst är de naturrasism jag sysslar med just nu?!
Ja, kanske är det så, men någon måste ju ändå "tala ur skägget" någon måste ju säga det som varje man och kvinna ändå tänker, eller i alla fall som de ridderliga herrarna, och en och annan dam.
Vi kan inte ha vargar springande i Småland, älgar som äter allt som kommer i dess väg, bävrar som bygger sin läger mitt ute i naturen och sedan vägrar flytta!
Gäss som flyger vida omkring och pallar säd som annars hade kunnat läggas upp i stora EU lager för att sedan brännas.
Vet dom inte vad allemansrätten säger, allt står ju att läsa här http://www.naturvardsverket.se/Documents/publikationer/620-8161-6.pdf

Naturen kostar Sverige pengar och det är dags att "någon" betalar för sig.
Jag kommer i fortsättningen inte att sätta ut talgbollar och påsar med nötter till de små söta pippifåglarna för nästa gång jag vänder ryggen till, så blåser dom mig säkert på kilowattimmar eller räntor i någon form.

Naturen är ond, och det är dags att vi faller in i leden bakom de ridderliga herrarna, och en och annan dam, för dom har verkligen förstått vad det handlar om.
Disney generationen som nu styr Sverige har blivit lärda att möss syr klänningar, bönsyrsor sjunger jullåtar, katter jazzar loss i Paris och björnar är fosterföräldrar och Robin Hood, den sluga räven är ond, som tar av VÅRA resurser för att ge till naturen.
När de sedan kliver in i arbetslivet, ser sig omkring och kan konstatera att verkligheten är en annan så förstår jag att dom, de ridderliga herrarna, och en och annan dam, blir naturrasister, för naturen är ond, jätte ond!!  


  

2 kommentarer:

Carita Holmberg sa...

Lysande skrivet! Och det sätter verkligen perspektiv på tillvaron och vem som är ond egentligen. En sak jag tänkte på är att man bara pratar om vad djuren kostar i bilolyckor. Det är väl fler som krockar? Minst två borde det ju vara i alla fall, för att det ska bli en krock menar jag. Men ingen säger vad den andra parten kostar med sitt beteende. Det är onekligen en ensidig kostnadsjakt. När den som egentligen redan har betalat ett för högt pris beskylls för att kosta enorma summor, bara för att den existerar. Om vi ska snacka kostnader kanske vi också borde räkna ut vad vi kostat i form av utrotade arter, förgiftade områden, hormonstörande ämnen, missbildningar, sjukdomar, skador på livsmiljöer i form av hyggen osv. Så kan vi ju se på nedersta raden i balansräkningen sen och avgöra vem som ska betala till vem.

Anonym sa...

Tack Carita, för ditt inlägg!!

//Patrik