Translate

måndag 20 mars 2017

Nu är våren då äntligen här.

Närmare 4000 besökare på fredagen och drygt 8200 på lördagen. Vad det sen blev på söndagen vet jag inte, men en gissning är kring 3500. Sportfiskemässan på Elmia i Jönköping är nu över och därmed är våren här enligt många av oss sportfiskares kalendrar.

Tidigt torsdag morgon rullade jag iväg från ett soligt Roslagen. Första anhalt, Västerås och byte till Esa's vällastade bil. Väl framme i Jönköping var det redan full fart i hallarna med att färdigställa alla montrar. Kaffe-Jörgen, som skulle finnas i vår monter, var också han på plats och ganska snart var allting uppsatt och iordningställt för oss. Med Jörgens för i nya, Harrkaffe, kunde vi sitta ner en stund när allt var klart innan det var dags att checka in på hotellet.


Esa i färd med att sätta ihop delar av vår monter

Fredag morgon klockan 09:00 drogs snöret och portarna öppnades till årets mässa. Starten på tre mycket trevliga dagar i vår monter. Lördagens insläpp påminde lite om starten i något stort sportevenemang. Fredagens besökarantal var strax under 4000 besökare. Under lördagen var den siffran istället drygt 8200. En ren uppskattning för söndagen var att det borde varit någonstans kring 3000-3500 besökare.
Man hade lyckats riktigt bra med planeringen i hallarna också. För trots det stora antalet besökare, speciellt under lördagen, så upplevdes det aldrig som trångt.
I vår monter var det en skön blandning av nya och gamla medlemmar med många intressanta samtal.

"Chefen" tar en stund under fredagen för att skriva vidare på ett yttrande. 

En berättare av rang har intagit scenen.

Årets viktigaste inköp på mässan. 
Den nya fiskevårdsboken av Ingemar Näslund och Erik Degerman.
Under mässan kunde du som medlem köpa den för 85:-
Nu går det att få tag på den via denna länk: Fiskevård

Under lördagen hade vi sällskap i montern av klass 8K från Tallåsskolan i Katrineholm som förevisade sin uppfinning kring problematiken för fisk och andra djur vid våra kraftverk.

Det var inte bara Martin och Christer som visade intresse. En jämn ström av besökare ställde nyfikna frågor till barnen och de berättade och svarade otroligt bra på alla frågor.

"Best in show" och marknadens enda alternativ när det gäller miljöanpassning är idag Tranås Energi. Såklart var de nyfikna på barnens uppfinning.

En film som Tranås Energi gjorde där barnen berättar om sitt arbete.

En tradition på mässan är Älvräddarnas auktion.

Martin, Joakim, Fredrik, Christer, Jörgen och Esa
(ej med på bild Micke Färlin)
Detta gäng var det som gjorde helgen i Älvräddarnas monter.
Kaffe-Jörgen hittar ni på Facebook: Kaffe-Jörgen
Martin var där med sina packraft. 
Honom hittar ni via länken: Packraft Sverige

Under lördag och söndag fick vi även sällskap i montern 
av Johan & Eva-Lena från Alsterån.
(8-11 juni kommer jag och mina vänner besöka ån för fiske)

Söndag, klockan har hunnit bli strax före 17 och Esa packar det sista på pallen....

.... sen sjunker vi ner på en soffa i det som varit Fiskejournalens monter. Jag sätter i lurarna och låter Sophie Zelmani med låter My Song hjälpa mig med några utandningar.Ja'ha, så nu är våren då äntligen här. I söder sjösätts båtar och de är dags för de första fiskena på öppna vatten. I norr ligger ännu isarna tjocka och snart kommer perioden när isfiskaren kan sitta i t-shirt väl insmord i sololja och känna rödingens drag i blänket. Våren är här, även om den ser lite olika ut i vårt avlånga land.
Tight Lines & Skitfiske år till er alla. 

Ett stort stort tack till alla som besökte vår monter, nya som gamla medlemmar. Det värker lite i rygg och fötter och den sena hemkomsten inatt gjorde att morgonens första timmar på jobbet var lite sega.
Men värmen från er som besökte oss gjorde dessa dagar till vad det blev. Riktig trevliga, roliga, inspirerande och framför allt så ger det oss allihop ytterligare kraft till kommande arbeten. Vi är på god väg, framtiden lovar gott och som medlem eller sponsor är du med och skapar den.

På det mer personliga planet så fick jag några rejäla omfamningar och kära återseenden från riktigt goda vänner. Ett år går fort sägs det ju, och så är det nog, men tiden mellan att jag får träffa dessa människor känns ibland onödigt lång. Nu ser jag fram emot när vi tillsammans kan blöta våra flugor i våra strömmar igen.


¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸>< ((((º>
Inga kommentarer: