Translate

måndag 2 oktober 2017

Både och!

Två heldagar i skärgården i jakten på havsöring gav istället nästan 45 gäddor.
Inte undra på att öringarna höll sig undan.

Lördag morgon och vi hade precis tömt fällan i Skeboån, där vi provfiskar för att kunna dokumentera lite kring den lekvandrande öringen. Fällan var tom men så är det inte heller någon uppgång just nu, lågt vatten i havet, dryga 14 grader och sen lågt vatten i ån också.
Nåväl, ingen öring där men Granaten och jag tänkte tillbringa en heldag i skärgården i sökandet efter dem så öring skulle vi få se, trodde vi.
Granatens båt packad och klar och vid halv tio gav vi oss iväg. Ute till havs blåste det rejält så vi körde istället inomskärs men mot sunden ut mot öppna havet och på liknande platser.
Flugspöna låg hemma till förmån för epoxy och spunnen lina.
Plats efter plats söktes av och var vi en kom så var de svartprickiga borta men gulprickiga högg desto bättre. När dagen var över så kunde jag räkna in 21 gäddor, 1 ofrivilligt fångad simpa och några abborrar på mitt orange Luddedrag. Granaten hade 4 gäddor upp och några skapliga abborrar. En toppendag om det vore så att vi varit ute efter gäddor.
Nåväl, vi hade ju fällan kvar att tömma i ån. Resultatet där, en vilt kämpande mört och 100 kilo gulnande höstlöv.

Tuff lördagmorgon för denna krabat

Orange var draget för dagen

 

Granaten hade inget oranget men hittade gädda ändå

 
Gulprickigt

 
Även abborren var igång


Dag 2
Söndag morgon och samma procedur som dagen innan. Först tömma fällan i ån, på löv och mört sen bestämdes att vi skulle köra en ny tur i skärgården. Det måste ju gå att hitta öring någonstans. Nu tog vi min båt och åkte om möjligt ännu längre bort. Hittade underbart fina vikar där öringen bokstavligt talat bara kunde simma omkring och lapa i sig av småfisk och tångräkor. Nog innehöll vikarna fisk alltid, abborre och gädda!
Vinden var till en början ännu friskare än dagen innan så det gällde att hålla ratten i rätt hand och tungan rätt i munnen bland sten och klippor. Ni må tro att det blev lycka i båten när tillslut en öring ändå följde mitt drag in till båten. Men det var också bara den. Dagen slutade med 11 gäddor för mig och 8 till Granaten plus några abborrar. Simporna fick vara ifred denna dag.
Kan man vara besviken efter en sådan här helg?
Egentligen inte, en helg på havet, goda vänner och mycket fisk. 
Men ni som vet och som oss har sökt efter öring vet och förstår då vårt svar, både och! 

Vi ville mer

Kafferast

Hungrig

 

Vackert var det.

¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸>< ((((º>Inga kommentarer: