Translate

fredag 10 februari 2012

EU säger nej till miljövänlig fiskodling!!!!

Många är vi som nu vet hur det ligger till med, till exempel de norska laxodlingarna, tickande miljöbomber som på många håll runt om i världen inte längre bara tickar utan har exploderat och nu allvarligt hotar de ekologiska systemen i de havsvikar där de etablerats.
Det har ju till och med gått så långt att, som ni såg i ett av mina tidigare inlägg, den norska staten nu stämmer Don Staniford som öppet kritiserat på vilket sätt odlingen bedrivs.
Martin Falklind, chef.red på tidningen Fiskejournalen har nu stuckit ut hakan och näst intill kräver att samma norska stat nu även skall stämma honom för förtal av denna typ av odling.
Jag tror att, om de tänker sig fortsätta och löpa linan ut, så får dom förlägga domstolsförhandlingen på en fotbollsarena, för vi är nog många som vill bli stämda, detta för att påvisa vilken löjeväckande parodi våra grannar i väster är påväg att dra igång.
Mitt råd, sätt upp kölappssystem Norge, för vi blir några till som vill delta i denna realitysåpa.

Mot bakgrund av detta, så är jakten på miljövänliga alternativ av fiskodling och kanske framför allt odling av jätteräkor otroligt viktig.

Några frågor som blir extra viktiga är hur skall vi kunna:

- lyfta odlingen ur vattnet och upp på land och med hjälp av slutna system bedriva den här typen av verksamhet.
- återanvända energi som annars bara skulle spolas direkt ut i tomma intet
- finna ut ett sätt där till och med fodret är miljövänligt och inte som nu, när vi tar av havets resurser för att ta fram odlad fisk.

Om nu detta sätt finns, där man tänker sig återanvända spillvärmen från en industri och tillsätta helt miljövänligt foder plus det faktum att verksamheten kommer att förläggas på land i ett helt slutet cirkulerande system, vad tror ni då att EU säger när de får in en sådan ansökan om bidrag?
Jo, naturligtvis säger dom NEJ!!!!

Man anser att, ett sådant system inte är ekologiskt eftersom det är recirkulerande och att odlingen är landbaserad!!
Är det bara jag som undrar om greklandskrisen tömt alla EU tjänstemännen på sunda vätskor eller är det andra ekonomiska intressen som ligger bakom?
Nu vet jag att man i projektet inte sätter sig med armarna i kors för detta, utan att arbetet går vidare.
Och med all säkerhet så kommer man att hitta samarbete med nya intressenter, sådana som är beredda på att satsa miljövänligt.
När sedan EU tänker vakna upp ur sin ekonomiska bakfylla från "festen" tillsammans med Grekland vet jag inte, men när det händer så kommer dom att bli tvunga att börja tänka om och jag ger mig den på att när anläggningen står klar i Hallstavik så kommer det att rulla in hyrbilar från Arlanda med män och kvinnor från det stora glashuset i Bryssel med kinder rodnande av självinsikt!!

  

Inga kommentarer: