Translate

tisdag 11 september 2012

Allt medan Svensson tittar på orangutangerna

Sex kända svenskar beger sig i väg på sitt livs äventyr för att göra en insats för utrotningshotade djur. Tillsammans med den världsberömde fotografen och filmaren Mattias Klum ger de sig ut på en unik resa till några av jordens mest svårtillgängliga och avlägsna platser.

Ja så står det att läsa om SVT´s nya satsning Fridlyst som fått bästa sändningstid på lördagar klockan 20:00.
Och så långt, allting gott.
Mattias Klum högaktar jag för hans arbete och för hans sätt att upplysa oss hur illa ställt det är för våra djur världen runt. Och många av de folkkära kändisarna som finns med i programmet är också dom människor som jag tycker gör en god insats.

Öringar som dör i Statliga Vattenfalls anläggningar

Spöknäten som år efter år fortsätter fiska tonvis med fisk och däggdjur

Lax död, också detta i Vattenfalls anläggning

Döda tumlare som faller offer för miljögifter eller garn som lämnats i Östersjön.


Fishfight som kämpar mot den s.k dumpningen av fisk

MEN.....samtidigt som svenska folket sätter sig för att se Börje Salming och orangutangerna så kämpar naturen och djuren vi har runt knuten förgäves för att allmänheten skall förstå hur illa ställt det är på hemmaplan.
Naturligtvis så skall arbetet fortgå på alla fronter, men att hela tiden belysa andra länders tvivelaktiga miljöarbete och framhäva oss själva som "världsledande" inom diverse områden håller inte i längden, i alla fall inte hos oss som börjart att se oss omkring här hemma, som vågar glänta på dörren till vår egen bakgård och som går under ytan för att se hur det är ställt.
Under ytan ja, går vi ner där ja då är det riktigt illa.
En yta som mestadels bara fungerar som en spegelbild för våra folkvalda att titta i och aldrig under.
Nej, på med ett par polaroidglasögon på våra politiker, starta miljöarbetet på bredare front här hemma, agerar mot lagar som skrevs när kvinnan fortfarande inte hade rösträtt och jobba för att skapa förändring.




Inga kommentarer: