Translate

tisdag 3 december 2013

Julöringen bärgad

Ostkusten stod idag under tryggt försvar.
Tre öringnördar gjorde gemensam sak och gav sig ut till kusten i jakten på silver.
 
Med metrologernas femdygns prognos fortfarande ringande i öronen där varningar om riktigt busväder fram emot helgen så fanns inte så mycket annat att göra än att packa grejerna och ge sig ut mot kusten, och efter diverse mobilsamtal så blev jag inte solo heller.
Först ett stopp vid kyrkan och hämta upp Fluganberg och sen ut till för oss nästan ofiskade vatten, för att möta upp Bosse "Experten".
Lite kaffe och samspråk och sen iväg till det blå.
Vinden var lite elak idag för att våga sig på flugan, då den kom rakt bakifrån, så efter några kvalfyllda minuter föll ändå valet på spinnspöt.
Tyvärr blev kameran hemma, så ni får hålla tillgodo med foton tagna med mobilen. 
 


Vilken dag det blev. Efter bara en liten stunds fiske tjoar Experten,
- Följare!
Och nästan i samma andetag så är det Flugaberg's tur,
- Hugg!
Två tre kast senare så är det jag som krokar en öring som tar mitt drag bara någon meter ut från där jag står och så grunt som på en halvmeter, och efter en liten promenad in mot stranden så kan jag landa en drygt 60cm lång, ganska smal, öring. Vikten slutade på strax över 1,7kg och då fettfenan bara var ett minne blott så fick detta bli den öringen som lagom till jul kommer att gravas.

Strandhugg

När vi sedan avslutade dagen så kunde vi räkna in ett tiotal kontakter med fisk, följare och påslag räknade och Fluganberg var den som kom närmast ytterligare fast fisk, då den krängde sig av draget och tyvärr lämnade en bit av läppen kvar på kroken.
Stort tack Bosse för denna härliga dag. Nu låter vi den kommande stormen riva lite i tångruskorna och kanske färga landskapet vitt, så ses vi igen när det är dags för strandglöggen.

Fluganberg och Experten
 
 
¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸>< ((((º>

1 kommentar:

Bosse sa...

Grattis, såg på SMHI att det skulle bli plusgrader och var sugen att åka ut i morse men en toarenovering satte stopp. Vi har ingen båt för närvarande så vi har inte kunnat inventera Expertens öringar där ni var idag. Tur för honom.
Visst borde vi ses en dag!