Translate

söndag 15 december 2013

Troutarmy vaktade slottet idag

Så var det så dags på året igen, tid för strandglöggen.
I år inbjudna till fiske av Bosse "Experten", och då var det väl inte mer än rätt att vi stod för glögg och gofika.
Så när alla andra sjönk ner framför tv´n och vinterstudion så drog vi på oss vadarna och klev i det kalla kustvattnet, och faktum var att jag hann inte ens fram till vattnet, trots att vi gick tillsammans, innan Bosse stod med böjt spö, två kast en fast fisk.
Inget annat än en bra start på dagen och inte blev den sämre av att vi tror att det var en liten
vildllax, eller Grilse som de också kallas. Om inte, så är gränsen hårfin.
Vi resonerade en hel del om det Bosse och jag, och det visade sig att vi har samma teori kring detta, att smålaxen vandrar ut ur älvarna som smolt och sedan sakta men säkert vandrar längs kusten ner mot Bornholm.
Rätt eller fel teori? det vet jag inte, men ändå en teori. 
 

 
 
Bosse drillar silver

Ta er en titt på fisken och bedöm själva, titta på stjärnfena, gällock och prickningen

Stärkta av starten så trodde vi nog att det fanns läge för fler idag och en stund efter Bosses landade så korkade jag en liten fisk utanför en berghäll, den gjorde några små luftsprång och var sedan borta. En fisk kring 40cm kanske, så väl var väl det att det fixade allting själv.


Det piper i mobilen en kort stund efter min tappade fisk och det är från Fluganberg, som tillsammans med Granaten klivit i vattnet strax norr om oss, och visst det är fisk på bilden, också det en fisk kring 40 som också den snabbt återutsattes.

Gäddan utdöd i ytterskärgården?

Ungefär samtidigt som tunga gråa moln drog in över oss så avtog också fiskens aktivitet, Fluganberg krokade lyckades kroka ytterligare en fisk i samma storlek innan vi bröt för att tända en eld och sen värma glöggen.
När allt sedan var framlagt och klart för att intas, ja då kom regnet så något Ernstande var det inte tal om idag, utan det övergick till att hålla lussekatt och pepparkaka torra istället.
Annat var det förra året, då vi fick pulsa i snö fram till grillplatsen.

Strandglögg anno 2013

 Efter att ha värmt oss en stund så tog vi åter tag i spöna och gjorde en kort tur längs steniga stränder, men ingen av oss kände något mer så då återstod inget annat än att önska varandra trevliga helger och så bestämdes att vi hörs "nästa år"
Ännu en gång, ett stort tack Bosse för en trevlig dag.


¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸>< ((((º>

1 kommentar:

Bosse sa...

Slottet? Det var väl Expertens slott ni vaktade med tanke på bilden.
God Jul och Gott Nytt Fiskeår, vi får väl ses nästa år på kusten!
Bosse (den äldre)