Translate

torsdag 11 juni 2009

12,5kg Gädda delat på två.

SMHI hotar med regn kommande dagar och ett uppdämt behov av fiske måste bara gottgöras.
Fluganberg blixtinkallas på eftermiddagen. Telefonsamtalet var ganska kort, men gav svar på frågan. -Hej, lutar åt fiske ikväll. Ska du ?
-Svaret lika snabbt tillbaka, -Klar vid sex tiden!!

Sagt och gjort, vid sex tiden hämtar jag min vän och sen bär det av ner mot båten.
Runt omkring oss tornar mörka tunga moln upp sig, men dom orkar inte riktigt ut över havet och vi får en väldigt fin kväll.

Första stoppet är en blandning mellan fiske och en vandring bland minnen. Här hade jag min första egna båt liggandes vid bryggan för många år sen, och i samma vik hade Fluganberg rulltat runt på klipporna på små barnsben någon gång på det goda 60-talet. Han och hans familj hade då en sommarstuga i viken. En våg av minnen sköljer över oss båda där vi står.

Redan efter några kast har vi haft kontakt vid ett par tillfällen med gädda, inga större men ändå ryck i grejorna.
Plats byte, och nu är vi i en av mina favoritvikar så här på försommaren. Många fina gäddor har jag tagit längs viken stränder.
Visar på en het plats, och Fluganbergs jigg landar nära strandkanten. Någon meter går jiggen fri, sen kommer hugget. Försiktigt men tungt.
Kampen pågår i en kvart, hon gör flera tunga rusningar mot botten. Rundar också båten något varv innan hon landas, vägs och efter en kort fotosession återfår hon sin frihet. 7,5kg ganska precis stannar vågen på.

Fluganberg med Gäddmadam på 7,5kg


Vattenytan är nästan spegelblank, och vi sjunker ner i båten och pustar ut med en kopp kaffe.
Kvällsolen letar små hål i dom mörka molnen, som för att lysa upp just där och just för oss.
Byter plast igen, om än bara en kort bit. Också detta en fin plats, med vasskant mot djupfåran och precis på kanten vilar några stora stenblock.
Min Zalt Zam slår ner precis intill vasskanten. -Fisk!!
Också här kommer hugget i vevstoppet, försiktigt för att sen bli tungt. Fajten är inte lika lång som den innan och snart står även jag och håller en fin gädda på runda 5 kilo.

Vacker i kvällsolen, Gäddan alltså!!


Vi känner inget mer efter detta, så när som på en braxen som hakar i min Zam i ett av kvällens sista kast. Klockan har hunnit bli halv nio och på lätt krusat hav far vi hem mot hamnen efter en lyckad fiske tur och en skön kväll för själen.
Kvällssol i skärgården.
Tack Fluganberg, för en fin kväll till sjöss.

Rapport fronten säger:
Att nu håller Mårtensson på att packar det sista, imorgon tidigt rullar hans bilen mot norr, mot Jämtland och Storvattnet någon mil öster om Gäddede. Förra årets resa var riktigt lyckad, med röding och Öring närmar kilot och med en topp på öring på 1,4kg.
Väntar mig rapporter från dom någon gång under resan.
-=Skitfiske=-

Inga kommentarer: