Translate

tisdag 27 september 2011

Vision´s lågvattenmärke

Minns ni märket BearLake?
Ett klädmärke som Ellos hade, och kanske har fortfarande. Därifrån köpte jag en flanellskjorta någon gång i slutet av 90-talet, den håller än.
Jag köpte ett par byxor från Pinewood för dryga 5 år sedan, dom håller än.
Lägg därtill en hel del klädesplagg från bland annat Lundhag´s i form av fleecetröjor och annat, allting har hållit.
En vadarjacka från ITAB, visserligen inköpt i år men håller gör den, och den fungerade bra i det regn jag testat under året.
Mina gamla Scierra vadare, inköpta för 800:- på rea, fick till förra säsongen nog och började läcka i neoprensockan. Skall sägas att det inte var vadarnas fel, utan kängan som var slut och skavde hål i hälen.
Kängorna åkte i soporna efter nästan 9 år i tjänst och även vadarna fick pension efter 3 säsonger och hela stället byttes ut, Simms på fötterna och Vision Gillie vadare inhandlades.
Nu skulle man kunna tro att jag borde vara nöjd, och visst är jag det, med allt jag nämnt utom mina Vision Gillie. För som ni läst tidigare så började dom läcka redan in på halva andra säsongen, och det i rumpan eftersom membranet släppt på ett ställe.
Kontakt togs med återförsäljaren som tog ärendet och jag fick till senaste resan ett par lånevadare skickade till mig. Efter första kontakten så var jag lovad en kredit för mina vadare, men döm om min förvåning när jag idag fick meddelandet att jag inte får ersättning för dom trasiga vadarna på grund utav att dom såg för slitna ut!!!!
Dom har gjort 2 fisken i Idsjöströmmen, och tre turer till Ottsjö, totalt antal fiskedagar blir max 20 dagar, då skall man tillägg att ingen av dagarna har någon långvandring gjorts.
Jag sköter mina vadare ordentligt, eftersom dom är en viktig förutsättning för min hobby, vänds ut och in efter varje fiske och tillåts torka ordentligt och rengörs, kängorna torkar och sen dammsugs för att få bort allt grus som annars kan slita på vadarna.
Nu skulle jag alltså på 20 dagars fiske, lyckats slita ner dessa så pass att jag inte får ersättning för att dom börjat läcka i rumpan.
Jag har blivit lovad hälften av dess värde, och detta som goodwill från Vision!!
Jo jag tackar, det är klart jag säger ja till detta fantastiska erbjudande.
Imorgon tar jag sista kontakten, löser det sig inte så tar jag det jag får och vänder ryggen åt Visions vadarprogram för gott, till förmån för annat märke.
För ingen kan lyckas få mig att tro att jag kan lyckas slita ner ett par vadare på 20 fiskedagar så pass att dom inte ens går att reklamera.
Jag har fiskevänner som vandrar miltals i sina vadare och kängor och grejerna håller år efter år.
Och som jag sa, alla andra grejer jag räknat upp har varit med på långt mera äventyr än dessa vadare.
Vision Gillie var namnet, och sa jag att dom tydligen har utgått ur deras sortiment efter bara några säsonger på marknaden, man undrar ju varför.
Behöver jag säga att jag är besviken.
Tilläggas bör kanske, att någon skugga på återförsäljaren finns inte, då dom har gjort vad dom kan för att få mina vadare godkända som reklamation.


Inga kommentarer: