Translate

söndag 27 november 2011

1;a advent i blött roslagen

Man glömmer så lätt.
De två första bilderna är tagna den 27;e November förra året, snön vräkte ner och roslagen hade redan då ett snötäcke på dryga 35-40 cm som sen bara växte och växte för att inte börja ge vika långt in mars april. 



Idag var vädret lite annorlunda, 10 plusgrader och regnet vräkte ner istället, en hård vind som under dagen ökade till stormstyrka i byarna. Jag och Fluganberg drog oss in i det längsta men tog tillslut mod till oss och gav oss iväg på en kortare tur, faktiskt årets första på jakt efter öring.
På grund utav mitt skadade knä så blev det inget balanserande och halkande på hala klippor utan en stilla strandpromenad utmed Väddökanalen.
Tanken var enkel, fiska oss upp längs kanalen med öringbeten och tillbaka mot bilen med gäddwobbler.





Först när öringfisket övergick till gäddfiske så kom dagens första och andra kontakt.
Min gädda gjorde ett rejält hugg men sen inget mer, Fluganberg däremot landade sin adventsgädda, en välnärd 3 kilos fisk som naturligtvis återutsattes.
Någon skön adventsfika i naturen blev det dock inte, utan en kopp kaffe sittandes i bilen i skydd från regn och blåst innan vi gav oss för dagen och åkte hem till våra familjer och tände årets första ljus tillsammans med lussekatt och pepparkaka.

Vill nu passa på att önska alla en fortsatt riktigt skön 1;a advent, så ses vi kanske
redan nästa helg hoppas jag.

.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸ ><((((º>

Inga kommentarer: