Translate

torsdag 9 augusti 2012

Internetnytt och Flugfiskekurs

Det har varit väldigt lite fiske de senaste dagarna trots semester, eller kanske tack vare semester.
Vädret kanske inte alltid har tillåtit men också för att det är andra saker som måste göras.
Hur som helst så är nu planen att komma ut på abborrfiske de kommande dagarna i någon form.
Roligare då att läsa om andras lycka vid å, älv och sjö, och de kanske vackraste bilderna kommer från Mr Trotlaw som med torrflugan krokat några underbart vackra öringar i Jämtland.

En annan som fått lycka med flugspöt i hand är Henrik på Lövåsgården, som precis som många andra som fiskar Dalarna, Härjedalen och Jämtland i år lidit av vatten i mängder och att allting verkar vara mycket senare i år.
Men nu kanske det har vänt.

Även på Facebook kommer det rapporter, två fiskekompisar är i gränslandet mellan Härjedalen och Jämtland och av bilderna att dömma så har dom fina fiskedagar.
Facebook är grymt på det viset, rått och direkt så dimper det ner mitt framför en och det går inte att värja sig. Helt enkelt ett kul morgonsurfande för att se om någon lyckats i sitt fiske.
Ytterligare en som har kul dagar med sitt flugspö är Håkan som driver bloggen I jämtlands Mörka Vatten, han har "hittat" sitt Gary loomisspö och nu krokar han sik i mängder i sina hemmavatten.

En ny trevlig bloggkontakt har jag också fått, och det med Sussie på Sussissymfoni, tycker att ni skall ta er lite tid och gå in och läs, hon blandar och ger friskt, med bra och roliga texter och fina bilder på sin sida.

Själv håller jag som bäst på att ställa iordning grejerna för ytterligare en tur till Jämtland.
Vecka 34 bär det av på öringrace, denna gång tar Fluganberg och jag med oss våra respektive för att visa upp, kanske i första hand Ottsjö men naturligtvis också de platser vi besöker under våra fisketurer.
Att det kommer att bli kärlek vid första ögonkastet med byn tror jag mig vara säker på, men om sedan flugfisket blir deras grej skall vi låta vara osagt, men ambitionen finns och det testas för fullt hemma på gräsmattan, med vissa innovationer som följd.




¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸>< ((((º>

Inga kommentarer: