Translate

onsdag 13 november 2013

Styra, fiska och Svära

Att flugfiska i båt om man inte har en linkorg kan vara nog så jäkligt. Linan har en tendens att leta sig in under kängorna och det oavsett om man så limmat fast kängorna i durken, lägg därtill en växelförare, ratt och andra bra saker man behöver på en båt så förstår ni att det ibland är en farlig, men oj så spektakulär, dans man utövar för att få linan att gå fri och få till bra kastlängder.
Och när man sen tror att nu kommer linan att skjuta iväg rak, sträckt och fin genom luften ja då har kylan gjort fluglinan stel vilket ger upphov till, ett först väldigt härligt ljud när den bokstavligt talat rinner genom spööglorna för att sedan följas av ljudet som blir när en skjutlina i form av knypplarens våta dröm kommer farande och sätter den tänkta kastlängden helt ur spel.
Behöver jag säga att en linkorg står på inköpslistan.
Lägg sen till en pålandsvind på runt 7-9 m/s och när man alltså skall kombinera ovanstående ystra dans med det faktum att båten skall hållas i ett så bra kastläge som möjligt, och det utan att skicka varken mannen i aktern eller han i fören över bord så kan ni kanske ana varför denna titel på dagens blogginlägg.
Fluganberg, en heminredare av rang.
Om det var för att frambringa "stealth mode" eller som ren utsmyckning vet jag inte.

Morgonen började segt, och det var inte förrän vi gick ner i storlek på flugorna som gäddorna kom igång, eller i alla fall de mindre av dom.
Vi kunde fiska flera "heta" platser helt utan känning för att sen vid nästa plats ha flera påslag, följare och fisk i båten.
Men som sagt, mycket smått var det.

Inte dagens största, men visst ser hon lite belåten ut med glittret i mungipan?

In i vassen, för en fika

Beredd

Skydd i vassen för den väldigt byiga vinden under en fikapaus


Vid dagens slut, när sol möter måne, så kunde vi ändå räkna in ett 16-17 tal gäddor i båten, med några toppar kring 2-3kg, alltså inga större igång alls.
Och jag som kämpat på i aktern kunde se detta som, inte bara en skön dag på sjön med flugspö, utan också som ett rejält friskispass, för av de 16-17 gäddorna stod Fluganberg för 12 av dom tror jag, och jag liksom fyllde på och fixade till siffrorna lite. Däremot plockar jag hem förar- och guidepoängen.
Nu är jag ensam hemma, men hade det funnits människor i huset vid hemkomsten så vet ni ju vad man hade svarat på frågan, -Hur har dagen varit? Haft det skönt, fick ni någon fisk?
Ett fåniga leende hade sprungit fram ur mungipan, och nog hade man stått där och sagt att dagen varit kanonskön, så härligt ute i skärgården så här års.

¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸>< ((((º>

Inga kommentarer: