Translate

söndag 10 januari 2016

Team Cucumber regerar

Vi sköt på det en dag, för att vädret skulle bli bättre idag enligt, för en gång skull samstämmigt SMHI och YR. Och visst fick vi väder.

Vi har pratat om det länge, att Jeanette alias Fiskemorsan skulle komma ut till Roslagen för en dags fiske. Idag var dagen. Esa hakade på och han Jeanette rullade in på infarten strax efter halv nio efter en vintrig färd från Västerås på morgonen. 
Där väntade Fluganberg och jag redan i bilen. Hämtade upp Granaten och dagens sättning var klar. Det var inte lika hög sjö som sist när Esa var här men vinden och snön gjorde sitt till för att störa alla försök till en s.k snygg linbåge.   

Lila, kan de va nått det?

Lägre vatten i havet och vi kunde vada ut till en ö en liten bit från land. Fiskade av de små läkanter som fanns utan resultat. De svåra en sådan här dag är att ta sig till fiskeplatsen. Den hårda blåsten och höga sjön kring nyår har gjort bergen till rena isgator och till detta ett vackert täcke av nysnö som gjorde de flesta bergen glashala.

Esa 

Jeanette

Spanade lite havsörn och pratade med lite folk som på sin morgon promenad stannade upp och storögt funderade vad vi sysslade med. För väl på land frös jackor, håvar, spön och rullar snabbt ihop, så nog kan man ställa sig den frågan, vad sysslar vi med?
Jag vet svaret, mina vänner vet svaret och många av er som läser detta och är sportfiskare vet svaret, men till övriga kan jag bara säga, det ÄR både trevligt och kul.

Kort bilfärd till ny plats och väl där insåg vi att fiskeplatserna var få, Jeanette, Granaten och jag slog följe till en av dem och Fluganberg och Esa testade platsen där Esa fick öring vid förra besöket.
Jeanette och jag gick ner till PatrikBay, och hon fick naturligtvis första chansen, och som hon tog den. 
 
Så här ser ett hugg ut i Roslagen så här års.

Jag hade knappt hunnit få upp kameran förrän ett par större vågor svepte in, tog tag i henne och nästan lyfte henne från botten och mitt i detta så kommer hugget. Jag tog några bilder till innan jag faktiskt förstod att hon stod med fisk på kroken. 

Jeanette drillar Öring i PatrikBay

Jag vadade fram bland vågor och hala stenar för att hjälpa till med håvningen och efter en kort fajt bland vågorna så låg hennes premiäröring vid Roslagskusten i håven. Det är riktigt kul att kroka och drilla öring, men att få se en go vän ta sin första på ens hemmavatten är riktigt kul. Vad hon och jag då inte visste var att ungefär samtidigt krokade Esa sin andra öring på samma plats som förra gången. Jag menar, en sådan plats kan ju inte få ett annat namn än E.Bay 

Så här ska en premiär se ut

Västeråsare som de är så måste ju detta bli Team Cucumber och väl uppe vid elden så var det bara glada miner, kramkalas och grattis. Esa fortsätter hålla Mr 100% fanan högt, två resor, två öringar, imponerande. Men vi säger inte det så högt, han kan bli mallig då.  

Team Cucumber

Granaten stod för lunchgrillningen

Efter kokkaffet och korv, som gav oss lite värme och energi, så bytte vi platser. Jag hade en dragning långt utvadad på en flad men i övrigt ingenting, däremot så krokade Granaten en öring på spinn bakom en liten udde. Inget annat är riktigt bra fiske trots svårigheterna med vinden och den höga sjön, och väldigt lyckat. All öring återutsattes naturligtvis.

Granaten på den numera klassiska E.Bay.

Jag är lyckligt lottad!!
Kusten bara någon mil hemifrån, en häftig och kul hobby 
och underbara vänner.
Tack kära ni för denna dag.

¸.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸>< ((((º>