Translate

tisdag 31 mars 2009

North Country Fly

Med penicillin och rinixin i kroppen så vore det väl f_n om inte jag snart skall vara på benen igen. Mitt besök hos läkaren kräver dock en ordbok och en massa tid för att reda ut, så det lämnar vi därhän från nu.
Och istället tittar ut genom fönstret här i Roslagen, det är verkligen vår nu, sommartiden och vårdagjämningen passerade och imorgon är det första April.
Gjorde en kort bil tur ner till hamnen idag igen för att kolla isläget.
Det går fort nu, isen är än blaskigare och dom större båtarnas svall bryter sakta sönder den sista motståndskraften som finns kvar.
Snart går den, och havet blir åter farbart.


Dagarna hemma går utan att några stordåd görs, så när som på att flugbindargrejorna har åkt fram. Det tog några flugor innan jag var igång, men nu rullar det på i skaplig takt.
Fjädermyggor står bland annat på listan över att göra, men också andra luckor skall fyllas sen förra sommaren.
Har dom senaste åren testat lite fiske med North Country Spiders & Wet Fly i dom jämtlänska strömmarna, med blandat resultat.
Tänkte göra en mera allvarlig test nu kommande säsong. Några som visat sig funka bra är Partridge and orange, Snipe and Purple, March Brown och en som heter Brown Watchet.
Sen gjorde jag själv en variant som har kropp av gul bindtråd och med svart hackel. Som också den periodvis lockade harren till hugg. Otroligt lätta flugor att binda. Konsten är mer att våga att inte ha så mycket kropp och hackel.
Återkommer med lite bilder senare.
Har några bra sidor för just North Country Fly.
* Fishing with Style
-=Host å Harkel=-

lördag 28 mars 2009

Självplågarfiske

Legat hemma hela veckan, med en envis feber som inte tycks ge sig. Flunsan tydligen, och det finns väl inte en läkare som ens tänker försöka göra något åt det.
-Bara att dricka mycket och vila ut den!! Normal svar från männen med vita rockar. Kan det vara någon av fraserna som tränas in kanske.
Jag blir fruktansvärt frustrerad av att ligga sjuk, som en pinne i ett cykelhjul ungefär.
Och som ett brev på posten så blev ju naturligtvis också killarna sjuka. Så nu snörvlar vi ikapp här hemma.

Idag skulle det fyllas på i kylskåpet, så då passade vi på att knipa några friska andetag nere vid båthamnen.
Isen ligger fortfarande men ser så där mörk och vattnig ut. Blir det bara lite värme och blåst, så går den nog inom någon vecka.


Vid den ena av bryggorna så låg det en plastbåt infrusen i isen.
Tidig i, eller sen upp??
Skämt å sido, lite tragiskt var det och se den.
Jag hoppas verkligen att den kommer att klara sig, och att motorn går att få ordning på.
Finns säkert en historia om varför båten ligger kvar.

Inga rapporter om fiske har det kommit. Känns som att dom flesta ligger i startgroparna nu för den kommande våren.

Lite rapport från SportfiskeMässan kom från mina Team kollegor i Team Rospiggen som gjorde några timmar bland montrarna igår fredag.
-Som att kliva in i en gigantisk sportfiske butik. Beten och spön i massor!!
Ingenting stort som deras ögon föll på under mässan.

Ett grattis också till Daniel i Team;et, som också han nu har blivit med båt.

Veckan som gått har ägnats åt lite flugbindning och åt ett antal timmar med självplågeri framför tvn med fiskefilm på DVD.
Lars-Åke, William, Martin, Gunnar, Micke och Brohman har alla fiskat Gädda, Havsöring, Harr, Öring, Röding i mitt vardagsrum.
Kanske det som hållit febern uppe?
Och kom det ihåg, det är inte tårar som synts i min ögonvrå, nej det svider bara lite på grund utav förskylningen.

I natt går vi över till sommartiden.
Ljusare kvällar och en tydligen signal på att nu är den snart här, våren!!!



-=Skitfiske=

måndag 23 mars 2009

Från Vår och 36,5 till Vinter och 39,5

Det blir inte alltid som man tänkt sig.
I lördags var vi ut på ett fiske, jag och Anneli. Havsöring stod på programmet.
Vi fick en helt underbar förmiddag i vårsolen, med fika på en av sandstränderna och kontakt med havsöring.
Väl hemma igen så slog allting om faktiskt, våren försvann i ett snöfall, vårvärmen av en kallfront och jag gick från frisk till sjuk på någon timme.
Därav att rapporten inte kommer förrän nu.

Men som sagt, lördagen var helt underbart skön till en början. För trots jour på jobbet så "smet" vi iväg ut till Havsöringsvikarna med nedpackad fika. Anneli skulle absolut ha sin första Havsöring sa hon. Så här gällde det att guida rätt.
Väl på plats så gjordes valet av fiskeplats och Anneli fick också chansen till att fiska av "Patriksudde" som den numera är döpt till av Fluganberg, chans hon inte tog utan jag fick göra dom första kasten där.


Öringen på bilden, en stubbig sak,tog redan på det andra kastet. Draget var det numera vanliga JK-Draget i färgen Lila/Rosa.
Hade ytterligare kontakt med mera fisk, men bara i form av en kort stöt i draget.
Fisken tog på 20-30cm djup och jag såg plogen i ytan när den gick till attack.
Denna gång var det en odlad fisk, då fettfenan var nästan helt bortklippt.
Varvade med drag och dobb med ST-Epox flugor. Och lite senare på dagen så hade jag fisk på flugan också, då på en ST-Fylking Fly. Tyvärr så gick den av efter en kort kamp, men på frågan om att flugan skulle fungera på roslagskustens havsöringen, råder väl numera inget tvivel.

Vi hade sen tänkt att fiska oss tillbaka mot sandstranden och den skyddande läviken där fikan skulle intas. Men det visade sig svårare än vad vi trott. För det låg nät på 3-4 olika ställen, långt in på dom grunda tång och sandbottnarna. Omärkta nät med bara femliters dunkar som flöten.
Tänk om jag haft en rulle med 0,80mm på och ett skedrag med stor trekrok.
Gissa vad man kan göra med ett nät med sådana grejor.
"Fiskaren" själv visade sig senare under dagen, då han med årans hjälp stötte sig fram utmed nätet för att kolla om det fanns någon fisk i det.
Klart att man skall få husbehovsfiska med nät, men det finns tydliga regler för detta fiske, och i detta fall följs dom inte alls.
Träffade också en kille där på stranden som berättade om att man i området tillsammans tidigare satte ut fiske där men slutade eftersom man inte kom över överens med dom två som tydligen bedriver den här formen av fiske där ute.
Min tanke var att ringa Kustbevakningen när jag kom hem i Lördags, men som ni läste tidigare fick jag annat att tänka på tyvärr.

Åter till fisket för oss då.
Vi fiskade oss tillbaka mot sandstranden, och nu kom också solen med full kraft. Och på en av uddarna hade även Anneli kontakt med silver, men tyvärr bara för en kort stund.
För några månader sen så var det Glöggfiske som gällde, nu, tillsammans med det ena sträcket efter det andra av svanar, eijder och andra sjöfåglar så var det vårfiske.

Vi satte oss i lä, och lät solen, vågskvalpen och fågelsång ackompanjera oss när vi intog vår medhavda fika.
Ytterligare en riktigt vårhöjdare slog emot oss där vi satt. Doften av tång.
Det är verkligen vår för mig.

När vi fikat färdigt och kände oss klara för dagen så återvände vi till bilen. Lugnad av att det inte ringt en enda gång på jouren.
Fluganberg med familj kom precis när vi skulle åka. Bytte några ord innan vi begav oss hemåt.
Väl hemma så hann jag precis få av mig fiskekläderna och ta en dusch så ringde dom från jobbet och det vart jourjobb, och resten av historien kan ni ju nu.
Våren försvann i snöfallet, och jag gick från 36,5 till 39,5 på bara någon timme.

Ett sista tillägg dock.
Om du läser detta Martin Falklind, så tack för ditt svar och för besöket på min blogg.
Uppmuntrande ord skall du veta.
Och hoppas att vi snart kan få läsa svaret på dina brev till “miljökämpen” Lars G Josefsson VD på vattenfall.
Ser verkligen fram emot detta.

-=Skitfiske=-

torsdag 19 mars 2009

Tankar i vårsolen

Talgoxarna sjunger, snön smälter och skapar jättelika vattensamlingar, solen skiner och dom första måsarna sjunger in våren.
Måsarna ja, lika skönt det är att höra deras första skränande andetag på våren, lika illa låter deras sång om bara några månader. Men nu, nu njuter jag av att både höra och se dom.
Igår kom också en grupp tranor sträckandes över mig när jag tog en promenad på eftermiddagen.
I backspegeln syns vintern allt mera avlägsen. Fortfarande kan den springa ikapp och skapa lite oreda, men bara för en kort stund. Nu är tiden emot den, och jag bara älskar tiden just nu.
Men isarna kämpar fortfarande tappert emot. Isläget här i Roslagen har i vinter varit bra, med tjocka fina isar som varierat naturligtvis i tjocklek, men dom sjöar jag har hört om har legat mellan 40-55cm.
I havet har det dock inte varit någon is att tala om, så när som inomskärs då, där det också legat ganska tjocka isar. Och det är ju där som båten skall i.

För mig är det jourvecka just nu. Men planer inför helgen finns ändå.
Avståndet till jobbet får styra, och att det finns mobiltäckning i området.
Stämmer bara dom parametrarna så kan det komma en fiskerapport på lördageftermiddag.

Sportfiskemässan den 27-29 Mars, tänker jag besöka min jourlediga fredag den 27;e
Och samtidig åker jag in till Christian på Sundbybergs Sportfiske och prövar ut mina nya vadarkängor, Simms Rivershed.

Dom tystade fallens fundering.Har inte kunnat släppa dom där funderingarna jag haft den senaste tiden på detta med den miljövänliga vattenkraftselen.
Ni som följer med och läser lite då och då kanske läste mitt korta inlägg om Storbodströmmen i Jämtland och vilka drömmar som fanns kring den.
Jag satt en kväll och "surfade" runt på nätet, letade efter tystade strömmar, insomnade vattendrag.
Det är egentligen otäckt vad otroligt mycket vatten som våra förfäder förstört i megawattjakten.
Jag vet själv vad jag gick och tänkte när jag för många år sen åkte vägen från Håckrendammen och ner mot Sällsjö.
Jag stannade på ett ställe och gick ner till den slybevuxna föredetta strömfåran, någon enstaka vindil gjorde allt för att skapa ljud i den öde och tysta dalgången.
Enligt en gammal karta låg här en ström, med bakvatten, fåror och nackar. Enligt samma gammal karta så har här vattnets kastat sig ner för kala klippor och stockar för att i nästa stund bli helt lugnt och stilla.
Vad är det jag har gått miste om?
Vad är det som mina förfäder, dom som byggde välfärden, har tagit ifrån mig i megawattjakten?
Vad hände egentligen under mitten av 1900 talet när dom flesta älvar och strömmar vi har i detta land belades med byggtillåtelse?
Se till exempel på nordens Niagara, stora sjöfallet.
Med början 1919 och fyra till fem år framåt i tiden byggdes Suorvadammen som fortfarande är Sveriges största vattenkraftsmagasin. Efter att vid flera tillfällen fortsatt utbyggnaden återstår nu bara 7% av det forna fallet.
7 procent!!
Är det vad som ansågs vara lämpligt att spara för framtida generationer?

En befogad fråga, även om jag också hyser en viss respekt för kärnkraften, borde väl ändå vara.
*Vad är den sammanslagna miljöpåverkan av all svensk kärnkraft mot vattenkraften??
*Vilken av metoderna har haft störst påverkan på våran miljö?
*Vilken av metoderna har haft störst påverkan på människorna som är boende i dess områden?
*Och var finns den stora utredningen, av oberoende utredare, som kan fastslå att vattenkraften skulle vara miljövänlig elektricitet?
Mät dessa frågor både i nuläge men också sett över tid.

Finns många ironiskt kul saker med den miljöriktiga vattenkraften.
Till exempel, vi stänger naturliga vandringsvägar för den havsvandrande fisken.
Sen hjälper vi dom över hindren med håvar och andra mer eller mindre fantastiska metoder, för att sen sitta och se på när laxens smolt tuggas sönder i turbinerna på väg tillbaka ut i havet.
Hur många generationers laxsmolt tar det tro, innan dom lärt sig räkna varven på turbinerna och sikta rätt?
Är det så evolutionen skall utformas?
Därmed säger jag inte att det arbetet som läggs ner på den typen av fiskevård är bortkastat, nej tvärtom. Jag menar bara att fisken och alla dom som ideellt arbetar med detta kan behöva lite hjälp från "jättarna" ,bolagen som står som ägare till betongen och turbinerna, att skapa bättre förutsättningar för fisken att kunna ta sig både upp och ner för egen maskin.

Jag kan tänka mig vilken känsla som skulle infunnit sig i min kropp och själ om jag blivit tvungen att bevittna det hela på plats.
Sett på när det sista vattnet drog sig undan och lämnade kvar gropar fyllda med kallt och klart strömvatten.
Varit på plats när Avestaforsensbrus tystnade.
Stått på stranden och sett när Håckrendammen fylldes upp och för alltid tystade forsens ekande sång genom skogslandskapet.
Hans Lidman var på plats, han skrev om det i texter som "Ett Vatten Dör", "Kraftverksdammen" , "Sista Öringen"
Det går att läsa sig till hans vemod i texten.
Måste ha varit som att se sin livskamrat sakta tyna bort.
-=Vårtankar=-

söndag 15 mars 2009

Ingen Mässa för mig.

Man skulle kunna tro, att en flugfiskare som jag tillbringat timmar på vandring genom mässhallarna i Älvsjö under Vildmarks & Flugfiskemässan.
Och visst, så hade det nog varit om inte Innebandy och Fotboll stått på programmet för killarna.
Lättade från Hallstavik lördag morgon för en första resa till Björklinge, där Tobias och hans Roslagens IBK skulle ge sig i kast med hemmalaget. Svår nöt att knäcka visade det sig, och det slutade med en förlust.
Sen bar det av tillbaka ner till Uppsala för att där spela Cykelställscupen i Diöshallen med Pontus fotbollslag, Lohärads IF.
Klockan 20:00 på lördagskvällen stod det klart att dom inte gick vidare till spel på söndagen, med endast målskillnad som värsta motstånd. En seger och två oavgjorda.


Att sen kämpa sig upp för ytterligare en resa idag söndag kändes långt borta.
Nej, jag får helt enkelt ställa in siktet på SportfiskeMässan 27-29 Mars istället.

På Rapportfronten har det pipit två gånger i mobilen denna helg.
Nicke var ut med angelgrejorna igår lördag, och lyckades landa en gäddmadam på hela 10,8kg.
Det är inte bara marskatterna som börjar röra på sig. Under isen ställer sig nu madammerna redo för en kärleksfull vår.
Tyvärr inga bilder.
Även min Team Broder från Team Rospiggen, Daniel togs sig en angeltur säger ryktet.
Dock inte hört något från honom om hur det gått.

Idag söndag så kom bilden nedan in via mms från Fluganberg, som åter gjorde våra silverställen osäkra.


Denna lilla goding tog på en Vicky wobbler ser det ut som, i färgerna röd/svart.
Platsen var enligt hans mess "Patriks udde".
Se där ja, då går man till historien i alla fall som namn på en udde.
Den tog väldigt grunt, ända inne på 20cm djup, vilket i sin tur tyder på att fisken är igång och jagar aktivt.
Det kan vara ytterligare någon månad kvar på vårsäsongen efter öring, innan vattnet börjar bli för varmt i vikarna och öringen ger sig ut på djupare vatten.
Bara att passa på.
Bra vårfärger är rött, gult, grönt och silver.


Mitt föregående inlägg väckte intresse tydligen.
För det har kommit in ett 10 tal mail, med reaktioner.
Bara positiva sådana också.
Tack alla ni som mailat.
Finns anledning att återkomma i ämnet under året.


-=Skitfiske=-

torsdag 12 mars 2009

Artikel tips

Har ni inte köpt senaste numret av Allt om Flugfiske än, så är det dags nu.
Om inte annat bara för att se Manni Svenssons underbara bilder på öring som plockar sjösandsländor i Norrbyströmmen.

Sen kan ni också få en dos av Öringsug i form av en artikel om den del av detta land som kan få mig att dra djupa andetag och sjunka in i längtans små rum, så här i det vintriga Roslagen.
Jämtland beskrivs i artikeln Öringland av Kalle Grahn.
Det finns några mycket tragiska rader dock i den artikel, som går så här,
Storbodöringen, lekte i storbodströmmen som sammanband indalsälven med Håckren och Ottsjön flera mil upp på fjället. Idag i spåren av kraftverkstunneln som leder bort vattnet från Storbodströmmen rinner några droppar över de en gång så unika lekbottnarna.

Jag som under så många år farit upp till detta område har genom vänner och kontakter fått historier berättade för mig om Öring som vandrat upp i Vålån och Fångån för lek, och som fångats i vikter på 3-5 kilo i dessa vatten.
Söker man på hitta.se och under kartor så kan man idag se vart strömmen en gång letade sig fram i lanskapet.

En hisnande tanke väcks.
Tänk att få vara med och dra "pluggen" och återskapa strömmen till sin natur igen.
I tanken försvinner Håckrendammen och den i Sällsjön, och jag kan nästa höra hur naturen drar efter andan efter att ha varit fjättrad, bunden, uppdämd och stympad.
Bevuxna stenar spolas rena av kallt klart fjällvatten och det underbara ljudet av strömmande vatten återförs till dalgången.

Jag vet, tanken är en dröm. Men varför skall man inte kunna få drömma lite.
Hoppet, som William säger, hoppet är det sista som överger oss fiskare.
Tänk att få äga den stora tunga beslutsklubban för en dag.
Erkänn, visst har väl även du som läser detta någon dröm som finns där, stor som liten.
Visst är tanken kittlande.

-=Drömfiske=-



Tips om ytterligare läsning.
*Värdet av strömmande vatten*
Finns en bild av två män med en stång, fylld av Öring. Tänkvärt!!

söndag 8 mars 2009

Pimpelfiske på Vällen

Det här är verkligen inget jag är hemma på.
Pimpel efter Abborre på vinteris. Jag har pimplat, men då på metertjocka isar i Jämtland efter röding på vårisar, men detta, nej här är jag tvåa direkt.
Tur då att i min vänskara med fiskare så finns expertis att hämta i form av Mårtensson, som tidigare även tävlat i just pimpel.
Sagt och gjort, dag och tid vart spikat på lördagen över telefonen och vi möttes vid den nerlagda macken strax utanför Hallstavik idag.
Sjön Vällen var målet, en ganska stor sjö som ligger i gränslandet mellan Uppsala och Stockholmslän.
Populär sjö för skridskoåkare då den ligger ganska tidigt på året och ofta håller väldigt fina isar.
Området är också känt för att håller den enda björn som finns stationär i den här delen av Uppland.
I sjön finns också Utter och häckande Havsörn.
Det går en väldigt fin kanotled från sjön Vällen via Kolarmoraån och vidare ut i Aspdalssjön. Slutet på den kanotleden är mynningen ut i havet i Hallstavik.
Allt detta om sjön kanske jag kan få återkomma till i ett annat inlägg, nu åter till fisket.

Vi testborrade dom första hålen nästan direkt när vi kom ut på sjön, och nästan innan jag ens fått ihop mina grejer så hade båda Lassarna fått varsin 10cm abborre.


Mårtensson in action

Ny promenad över isen, denna gång mot några öar och vasskanter som ligger nästan mitt i sjön.
På plats så testade vi runt lite grann innan Mårtensson hittade på abborrarna.
Han fick direkt nya grannar på isen, då Granaten och jag närmade oss honom lite så där i smyg för att plötsligt nästan sitta i hans knä.
Den ena efter den andra abborren drogs, men i mitt hål var det lugnt.
Först efter ett besök från Mårtensson, där han delade med sig av sina specialare, så fick även jag några mindre abborrar.
Grönt är tydligen färgen för just Vällen, och ur min guids lilla låda hade jag nu fått några av hans egentillverkade trekrokar. Dessa fiskade med en liten pilk, gärna i färgen silver eller mässing och abborren är din.
Och så vart det också, fast väldigt mycket oftare i just Mårtenssons hål.
Granaten då, hur gick det för honom?
Jo då, även han fick några krokar, och se, vips så satt där en GÄDDA!!

Det finns en sak till som är viktig vid just isfisket.
Elden, Korven och Kaffet.
Och där, tror jag att vi inte behövde någon direkt guidning, för just den biten klarar vi galant.


Trots att det inte var den allra finaste dagen så vart det en mycket skön dag.
Och kul eftersom det var väldigt länge sedan som jag pimplade abborre.
Tipsen jag fått idag, är sparade i den mjuka hårddisken och jag kan inte annat än tacka och bocka för tips och för förevisningen.
För om vi skall prata resultat, så kan man säkert säga att när jag och Granaten fick 2, drog Mårtensson 10.

Någon dag innan vi gick ut på isen drogs en abborre på hela 1,6kg på just den platsen vi fiskade på.


-=Skitfiske=-


lördag 7 mars 2009

Newsflash - Babylycka

Annika och Daniel (Team Rospiggen) har kommit hem från BB med en dotter, Greta!

Ett stort grattis kommer från mig till er och er lilla familj Daniel.


Daniel skriver själv i min GB, att han fått ett s.k nytt Person Bästa!!


fredag 6 mars 2009

Vertikal-jigg-snorkla

En liten rapport till från dom azurblå vattnen i Thailand.
Fortfarande inga storfiskar att rapportera om, men försök har gjorts.
Här om dagen var Matte ute på Barracudatrolling.


Var ut på en sväng Barracudatrolling från klockan 16:00 – 19:00, det var häftigt!
När man närmade sig småöarna och grynnorna så bokstavligt kokade vattnet av småfisk som Skrämts upp mot ytan av de jagande barracudorna.
Vi hade ett ordentligt påslag efter ca 1,5 timma men den släppte, Hugget var otroligt och böjde Hela det grova 80 pounds spöet som om det hade varit ett ul-spö.. lite senare satt en mindre
Cuda på och jag fick känna på dess muskler. Precis innan skepparen skulle landa firren så bet den av linan men jag fick se den iaf
Ca 4-5 kg och 80cm silverblank med en massa tänder.


Senare samma dag så kom ytterligare en lite rapport, denna gång talades om ett nytt fiskesätt.
Vertikal-jigg-snorkla!!
Och precis som Matte själv säger i mailet, så blir Team Rospiggen först ut igen med innovationen.


När jag kom ut till ön för testet så insåg jag att förutsättningarna inte var optimala… det var nämligen lågvatten: -2.0 meter..
Jag snorklade ut på revet i blott 50 cm vattendjup där det 2 dagar innan var 2,5 – 3 m djupt.. haha, man fick dra in magen…
Senare på dagen fick jag möjlighet att precentera jiggen men djupet var för litet för att fiskarna skulle vara ostörda, det kom flera häftiga
Attacker och twintailjiggen reducerades till en ”onetail” ganska snabbt. Den fiskart som attackerade mest och hårdast var den jag fick på mitt revfiske tidigare.




Har fortfarande inte bestämt mig än för vilket fiske det blir i helgen, men något måste det bli.
Pimpel både känns och låter kul, och det var länge sedan.
Läser man sen både Lunkans och Stigs bloggar så ökar ju bara suget än mer.
Nu får jag inte chansen till kontakt med varken Öring eller Röding, men jag får komma ut ett tag och andas lite frisk luft.

-=Skitfiske=-

tisdag 3 mars 2009

Två nya Hans Lidman

För bara en kort tid så återvände vintern igen här i Roslagen.
Måndagskvällen så la sig ett vitt täcke åter över trädgården, båten och över tankarna på att våren kanske kan vara här om en månad.

Idag kom också en sista födelsedags present från syster, alltid kul att fortsätta fylla år så här någon månad.
Öppnad present, och där låg två böcker av Hans Lidman.
"Min Bäck Min Å" och " Nattens Drottning"

Så nu tänds åter läslampan i hemmet, och jag kan sjunka ner med ett leende på läpparna och låta mig tas med ut på olika äventyr tillsammans med den man som kanske bäst kan återskapa ett fiske, en naturupplevelse i bilder som far förbi när man läser orden Hans har skrivit.
Han har ett språk och ett sätt att skriva som tillsammans med dom bilder man själv skapar i sitt inre till texten, formar en harmoni likt musik i tanken.
Orden skapar också en längtan att komma ut till, och få vara med om ett ögonblick där vid ån eller bäcken.
Jag tror att han, i sina texter och ord, kan skapa ett fiskeintresse hos en icke fiskeintresserad.
Och då är det bra!!
Besök gärna Hans Lidmansällskapets hemsida.


Till fisket då.
Är någonting planerat till helgen, vad riktigt vet jag inte. Men jag skulle vilja passa på att utnyttja dom sista isarna innan dom går upp.
Gäddorna börjar att röra på sig så här års under isen, men också abborren är mer och mer aktiv.
Vi får se vad det blir. Återkommer med rapport.

-=skitfiske=-