Translate

tisdag 31 mars 2009

North Country Fly

Med penicillin och rinixin i kroppen så vore det väl f_n om inte jag snart skall vara på benen igen. Mitt besök hos läkaren kräver dock en ordbok och en massa tid för att reda ut, så det lämnar vi därhän från nu.
Och istället tittar ut genom fönstret här i Roslagen, det är verkligen vår nu, sommartiden och vårdagjämningen passerade och imorgon är det första April.
Gjorde en kort bil tur ner till hamnen idag igen för att kolla isläget.
Det går fort nu, isen är än blaskigare och dom större båtarnas svall bryter sakta sönder den sista motståndskraften som finns kvar.
Snart går den, och havet blir åter farbart.


Dagarna hemma går utan att några stordåd görs, så när som på att flugbindargrejorna har åkt fram. Det tog några flugor innan jag var igång, men nu rullar det på i skaplig takt.
Fjädermyggor står bland annat på listan över att göra, men också andra luckor skall fyllas sen förra sommaren.
Har dom senaste åren testat lite fiske med North Country Spiders & Wet Fly i dom jämtlänska strömmarna, med blandat resultat.
Tänkte göra en mera allvarlig test nu kommande säsong. Några som visat sig funka bra är Partridge and orange, Snipe and Purple, March Brown och en som heter Brown Watchet.
Sen gjorde jag själv en variant som har kropp av gul bindtråd och med svart hackel. Som också den periodvis lockade harren till hugg. Otroligt lätta flugor att binda. Konsten är mer att våga att inte ha så mycket kropp och hackel.
Återkommer med lite bilder senare.
Har några bra sidor för just North Country Fly.
* Fishing with Style
-=Host å Harkel=-

1 kommentar:

Lunkan sa...

I Lars-Åke Olssons bof "Flugfiske i fjällen" finns det ett helt kapitel tilägnat "Partridge and Orange", jag tror det var i den boken iallafall :-)
De gamla engelska mönstren skall inte föraktas.

Skittfiske och snar tillfriskning
Lunkan