Translate

söndag 2 augusti 2009

Fin dag med skral utdelning.

Ny dag på sjön. Idag var det Granaten som löste in sitt presenkort. En heldag på sjön, med mat och båt.
Vi skulle göra ett försök på enbart Abborre och kanske någon Gös. Med på resan var också Fluganberg. Första testen gjorde vi i viken in mot Hallstavik. En för oss ganska ofiskad vik. kanske mest på grund utav historiska skäl. Viken har inte alltid varit så frisk som den är numera. Den tunga industrin gjorde tidigare viken nästan död. Men det var på 70-talet. Numera håller den riktigt fin klass, och gädda, gös och abborre trängs med havsöring och även säl som synts långt in i viken.
Första stoppet och redan i andra kastet hugger det för mig. Jo då, jag smög ut en Zalt Zam över en grynna och gäddan var snabbt där och högg. Grabbarna skrattade högt, men påtalade också att, -Var det inte aborre vi var ute efter!!

40 åringen själv i färd med att jigga av en djupkant.
Ny plats, nu ännu längre in i viken. Bara någon distans utanför Hallstavik. Och här kom också första kontakten med abborre. Ett halvkilo grön jägare hade tagit min långsamt fiskade reflexspinnare.
Skärgårdens gröne jägare.
Ytterligare ett hugg, men sen dog allting. Kanske var det vindkantringen och den lilla regnskuren vi fick som gjorde att huggen uteblev. Vi prövade några ställen till utan resultat, och nu började det suga lite i magen så vi bestämde oss för att åka ut ur viken och mot en hägrande lugnvik för att äta lite middag.
Middagen idag bestod i Rostbiff och Potatissallad på solvarma klippor.
När middagen och kaffet var avklarat så var det åter dags för fiske. Nu skulle vi försöka på ett av Fluganbergs gamla favoritställen. Först skulle vi passera ett trångt sund, för att sen komma in i dom grunda fina vikarna som tidigare har givit fina abborrar.

Trång passage.
Havsörnar gjorde oss sällskap vid flera tillfällen.
Den ena fina viken, grynnan och vasskanten fiskades av utan så mycket som ett hugg. Jiggar och spinnare i olika färger testades. Vi vevade långsamt, snabbt eller ryckigt, men abborren var som bortblåst. Och ni vet ju själva vilka funderingar man kan få, när plats och bete tycks stämma men inget hugg kommer. Timmar och otaliga kast senare så gjorde vi åter ett strandhugg för att ta oss en kopp kaffe.
Alla dom tidigare så tunga molnen hade dragit sig längre in mot fastlandet och kvällen blev nu solig varm och skön.
Ett tecken på att hösten är påväg.
Ytterligare en plats skulle testas inna vi bröt för kvällen. Ett sund som jag vet givit fisk tidigare. Och nu äntligen så fick vi lite kontakt. Fluganberg tappade av och hade också några följare. Men mer blev det inte den här dagen. Ett ganska dåligt resultat helt enkelt.
Och det är inte utan att man funderar lite. Flera fisken har nu nästan alla kammat helt noll.

Granaten i kvällsolen.
Naturligtvis ger vi inte upp här. Utan vi får ta nya tag lite senare in i augusti, en månad som brukar vara riktigt fin på just skärgårdsabborren.
¯`·.¸¸.·´¯`·.¸Skitfiske¸.·´¯`·.¸ ><((((º>

Inga kommentarer: