Translate

lördag 1 augusti 2009

Pick Nick i Roslagen och Fin Öring i Jämtland.

Annelis bror fick av oss ett presentkort på sin 40-års dag som han kunde lösa in hos oss, mot en hel dag på sjön med lunch och avkoppling. Idag löstes presentkortet in.
Anneli och jag packade iordning allting och gav oss iväg tidigare för att få en plats med fina klippor och bra för barnen att både bada och meta.
Lite senare åkte vi tillbaka in till bryggan där hela familjen stod och väntade. Även Farmor och Farfar hade kommit med för att vinka av oss när vi vände tillbaka ut mot vår för dagen alldeles egna ö.

Och trots avsaknaden av solen så fick vi en fin dag på sjön tillsammans. Med både planerade och kanske något mindre planerade bad. Abborremete och trevligt sällskap.

Abborrmete med barnen, en riktigt härlig klassiker.

Ibland letade sig solen fram bland molnen.

Underbart god lunch, med sill och rökt lax klämmor, färskpotatis och grillad korv.

In över fastland var vädret sämre.

Blomstersol.

Laxklämma:

Tunnbröd.
Skiva färsk kall potatis i tunna skivor.
Hacka blandsallad och lägg på.
Rök lax i bitar.
Kokt ägg.
Lite Citronpeppar.
Rom sås alt Majonäs.
Avsluta med Tomat och hackad dill.


Sillklämma:
Tunnbröd.
Sill alt matjesill.
Färsk potatis i skivor.
Sallad och Gräslök.
Skivat ägg.
och till matjesillen gräddfil.Imorgon bär det av ut på havet igen, då för ett nytt försök på fiske efter Abborre och Gös. Med på resan då är Fluganberg och Granaten. Även det ett 40-års presentkort som lösts in nu.

Tätt om given, men vad gör väl det. Kaptenen på båten njuter i fulla drag han också.

Till sist vill jag förmedla ett mms jag fick ikväll. Det kom från Stig som tagit en fin öring i ett av våra gemensamma smygvatten. En mycket fin öring tagen på torrfluga. Ett stort grattis skickar jag till Stig, som kämpat vid några fisken med större fisk som bara varit med ett tag för att sen släppa. Det komer säkert en rapport från honom senare ikväll, där han skriver mer om sitt fiske.


¯`·.¸¸.·´¯`·.¸Skitfiske¸.·´¯`·.¸ ><((((º>

Inga kommentarer: