Translate

torsdag 6 oktober 2011

Lite kring kommande idéer

Dagarna hemma i sjuksoffan blir långa och det gäller att fördriva dom med vettiga saker.
Mail och telefon är bra verktyg när man då vill engagera sig.
Just nu pågår ett arbete att skapa ett seminarium under våren i Norrtälje, naturligtvis med inriktning på fiske men kanske främst om fiskarna. Bågens spänns högt för att sprida kunskapen om den biologiska mångfalden även i våran del av landet.
Vattendrag behöver inte ha vilda forsar, djupa dalgångar med dramatiskt landskap för att vara intressanta.
Fallhöjden i Roslagen/Uppland är ju att likställa med trappen vid ytterdörren, men det innebär ju inte att vi skall värna våra egna vatten och det liv som finns eller fanns däri.
Därav detta arbete, vilket jag hoppas se slutresultatet av under våren.
Kontakt har tagit med de främsta inom ämnet, och just ju jagas det sponsring för detta, därav allt mailande och telefonerande.
Lite förtegen är jag i dagsläget, men blir det bara en bråkdel av vad jag hoppas, så kommer det här att bli riktigt bra och så långt kan jag ju säga, att Skeboåns Sportfiske, alltså vi, kommer att finnas med under dagen för att ytterligare sprida vårt budskap och visa på vilket arbete vi gör kring det projektet.
Angående just Skeboån, så har vi börjat se öring i ån, än så länge mindre fisk som trotsat det lite för varma vattnet och vandrat upp i ån. Vädret vi nu har i Roslagen, med regn, blåst och allmänt rusk borde vara väckarklockan för den större fisken att vandra upp dom också.
I år har vi tänkt komma oss ännu närmare den lekande fisken då Granaten har skaffat sig en undervattenskamera för film, som vi tänker fästa in på en stång och smyga ner i närheten av fiskarna.
Hoppas helt enkelt på inte allt för humusfärgat vatten och lekvillig öring.
Rapport på det kommer på Skeboåns blogg.

I övrigt då.
Ja när det gäller följetången kring mina vadare, så har dom fortsatta problem med sin mail hos Fly-Dressing, för något svar har inte kommit därifrån ännu.
Väntar ivrigt deras slutdom, om huruvida det fortsatt blir Vision eller om det skall tittas på annat märke.
Och nog vore det väl ändå roligt att få någon form av besked, då havsöringssäsongen nu närmar sig med stormsteg i våra kustvatten. Än så länge fiskar jag inte, då jag inte vill riskera att kroka fisk som kanske är påväg till sina lekplatser. Men i november så startas säsongen upp är det tänkt.

Sitter också och leker lite hemma med datorn och foton från i sommar.
Gjort om två bilder till lite mer blyertstecknade varianter.
Lite kul, när man ändå sitter vid burken.

Fluganberg - Dagens fångst

Blidö-Matte - Fiske på nacken.·´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸ ><((((º>

Inga kommentarer: