Translate

onsdag 8 april 2009

Teamet vaknar och Premiär Öring i Jämtland

Nu börjar det prassla ordentligt under presenningarna. Team Rospiggen har börjat röra på sig i sina vinter iden. Sakta syns livstecken. Utspridda i Roslagen finns nu tecken på att den första samlingen är nära förestående. En av medlemmarna kliver till och med ut i vårsolen från sin vinterboning med tillökning på armen, då familjen Karsinger gått från två till tre. Så här års kan det vara farligt att befinna sig i Teamets närhet då båtabstinensen gjort dom heta, men också att vinterstelheten gjort deras rörelsemönster yviga. Kastarmen är att betrakta som osäkrat vapen.
Så fort den första Gäddan krokats och när axlarna sjunkit ner från en nivå strax under öronen och dom värsta spänningarna släppt. Eller när man åter kan se det där avslappnade belåtna leendet, då kan man åter befinna sig i deras närhet.Stig Torniainen, Flugfiske i Årefjällen gick i helgen som var ut på premiär tur med flugspöt i handen. Och i strömmens kalla vatten nära en av iskanterna så klev en 40-45cm öring på hans nybundna ST-Ugly Nymph.
Jag kan bara avundsjukt se på, men naturligtvis önska ett fortsatt skitfiske nu när säsongen i Jämtland smygstartat.


Är ni sugna på led och fiske information i Åre Kommun så finns en fin Guidebok att köpa från VÄSEK. Kontakta dom via e-post vast@sulviken.se och beställ guiden inkl karta (skala 1:200000) 75:- plus frakten.

Sitter också och knappar lite på sammanfattning av vintersäsongen och i första hand havsöringsfisket. Återkommer med en liten rapport.

-=Skitfiske=-

1 kommentar:

Lunkan sa...

Strömmen mellan Ristafallet och Prästfallet är nu isren. Lutar åt premiär i helgen, förhppningsvis en tur med Flugbindarn.
JUst nu skiner solen från en allt för blå himmel, en öl i handen och jag har precis avslutat renoveringen av en Segebaden-pulka. Imorgon blir det premiäråk för dottern på fjället, hoppas att solen håller i sig.
Skittfiske och Glad Påsk min Vän
Lunkan