Translate

fredag 7 augusti 2009

Rospiggen goes English.

Rospiggen goes english lyder rubriken och det stämmer på pricken. För ut bland kobbar och skär for vi, jag tillsammans med min gode vän Micki och hans släkting från USA, Charlie.
Engelskan var det bara att försöka damma av då den legat sovandes under många år.
Att möta någon på byn och förklara vägen för känns lätt, men nu skulle vi ta oss igenom teknik, taktik och frågor om fiskesätt och platser. Solklart på svenskan, men lite knöligare på engelskan. Tur då att vi fiskare har vårt internationella språk, vi tycks förstå varandra utan att ens några ord yppas.
Nu rådde det inte total tystnad i båten, nej tvärtom. Och kvällen blev mycket trevlig med många skratt. Charlie är en berest fiskare som landat lax, öring och harr i Alaska bland annat.
Dessutom en fantastisk personlighet. Nice to know him, helt enkelt!!

Tanken var att jag skulle agera guide och lotsa mina vänner bland grynnor och vasskanter. Och jag gjorde mitt yttersta, men fisket i den tunga värmen var segt.
Oartigt kanske, men jag blev först med att ropa, i got one, its a pike.
En liten gädda på dryga kilot hade tagit min Zalt Zam som jag vevade sakta sakta förbi en vasskant. Efter lite drillning så lossnade den precis vid båten och vände åter ner i djupet.

Drev av ytterligare några kanter innan det var dags igen. Återigen var det guiden som drillade fisk. En fisk kring två kilo landades, och jag gjorde inte en catch and release. Gäddan togs av daga och fick bli vår present till Mickis mor.

Piketime.
Charlie och Micki fiskar av en djupkant nära vassen.

Efter en stund började det suga lite i magen, och jag letade upp en fin lävik för lite rast vila på stället. Micki stod för förtäring med kaffe därtill.
-don´t you northern guys like the warm weather? frågade Charlie samtidigt som vi andra två kastade oss i havet för att svalka oss.

Coffee time.
Vi fiskade ytterligare några timmar innan det var dags att bryta för kvällen. Utan någon mer kontakt för någon av oss. Men ganska nöjda ändå, för en dag på sjön är alltid en bra dag.
Charlie gav jag en ny inbjudan till en ny tur redan på bryggan. Så innan han åker tillbaka over there, så skall vi försöka oss på ett septemberfiske efter lite mera sugna gäddor.
¯`·.¸¸.·´¯`·.¸tight lines¸.·´¯`·.¸ ><((((º>

1 kommentar:

Maria sa...

Härliga dagar nu, bror! Vi hålls mest ute i havsbandet vi med, fast utan fiskespö då.... :-) Jättefint inlägg du hade på årsdagen.....jag är övertygad att vår far ler i sin himmel över att hans arv lever vidare i oss och våra barn! Kramar från syss.