Translate

torsdag 21 oktober 2010

Matcho-Lasses lägerskola

Eller fyra män och en tampong

Ni vet hur det är, regnet vräker ner, allting är blött och att få fart på en värmande brasa med den blöta tändaren eller tändstickorna gör en mer galen än varm.
Men det är då mannen från vidderna dyker in i handlingen och med det enklaste metoder får han tillbaka livsgnistan i sin grupp.
Matcho-Lasse är en sådan man.
I flera dagar hade vi hört om hans planer om tampongen, en räddare i nöden även för oss manliga flugfiskare, under vår senaste resa till Jämtländska strömmar.
Nu var dagen här, inte för att det var blött och regnigt, nej tvärtom, det var en av det dagar som solen faktiskt lyste från klarblå himmel.
Men nu skulle han hålla, Matcho-Lasses lägerskola med oss hungriga flugfiskare.
Vi samlades runt honom och lyssnade på hans kloka råd, och med den erfarenhet som endast en man med barr i kallingarna kan ha, får han oss att storögt se på när han skapar eld.

1. Ej använd tampong, tändstål plus en ärrad vildmarksveteran

2. Packa upp tampongen

3. Rufsa till den så att den bildar en luftig liten boll och lägg den sedan på marken

4. Sätt tändstålet till den lilla tampongbollen och slå an en gnista

5. Dra snabbt undan händerna, för det som händer är Wosssshhhhh
Jag vill vara noga med att säga, att ingen sprit eller annan tändvätska användes vid tillfället

6. Grilla din korv över öppen eld

Nu återstår att se om detta blir något som slår, och kommer att finnas i varje manlig flugfiskares packning inför fjällresan.
En fråga dock som dyker upp är, borde inte varje axelväska som bärs runt på stadens gator ha en varningstriangel, explosionsrisk/brandfarligt?


¯`·.¸¸.·´¯`·.¸Skitfiske¸.·´¯`·.¸ ><((((º>

1 kommentar:

Anonym sa...

Mycket intressant teknik !
Som gammal scout och kvinna borde jag för länge sedan kommit på tekniken....men icke. Kan det vara för att matcho-Lasse äger fler tamponger än mig eller är det så att vi scouter alltid hittar något torrt att antända...hm ja vad kan det vara....

/Sanna