Translate

torsdag 7 oktober 2010

Veckans smartskalle utsedd

Till nomineringen för veckans smartskalle, går priset idag till den någon eller några som varit smarta nog att släppa ut 17000 Minkar från en säker död i en farm!
BRA GJORT, GRATTIS!! Ditt pris får du i vår, när antalet fågelungar är drastiskt färre i våtmarker och vid kusten, eller kanske redan nu i form av flertalet döda minkar liggandes i skogen.

Ni har nu släppt ut 17000 rovdjur i ett begränsat område vilket troligen leder till, inte bara en säker död för en del av minkarna, utan också en säker död för de djurliv som finns i området, både på land och i vatten.
Detta är nämnligen vad dom äter: Födan varierar, men utgörs sommartid i huvudsak av större kräftdjur, groddjur och mindre däggdjur smågnagare, hardjur och mullvad samt simfågel, främst måsar och änder, speciellt ungar. Vintertid tar den huvudsakligen fisk.

Ni borde alltså ha tröjor där det står, *Jag älskar Minken.....men inte (så kan ni fylla i själva vilka djur ni vill skall bort)
På prisbordet för denna handling ligger även ett kort från mig, där det kort och gott står, Gör om och gör rätt!!!
Gör något åt saken INNAN minken ens hamnar i buren (jag gillar inte heller pälshandeln) men för fan, släpp inte ut fler i skog och mark. Vi som är ute i skogen, på havet eller runt våra våtmarker ser redan idag en drastisk minskning av till exempel Ejdern i vår skärgård, till stor del minkens förtjänst då den under våren härjar fritt bland ådornas bon i jakten på ägg.


Lider med detta vilsna djur, som gick en säker död till mötes på vägen.
Absolut i samma klass som när fiskeriverket släpper ut glasålar vid våra svenska kuster.
Med hänvisningen att man vill stärka den vilda svenska ålstammen.
Absolut inte för att ge landets ålfiskare mera ål, nej nej.
Ålen har inte gjort resan från Sargassohavet själv, vilket helt enkelt gör att ålstackarn är vilse och kommer aldrig att kunna göra vandringen tillbaka för att leka som vuxen.
2 kommentarer:

*jeanette* sa...

jättebra och viktigt inlägg !!

Ulf Brandin sa...

Hej Patrik.
Jag bor i Gnosjö ca 1,5 mil från minkfarmen (Skillingaryd) där de släppte ut de 18.000 minkarna. Om de där djurrätts aktivisterna bara kunde förstå hur ilskna ursinniga och förtvivlade "vanligt" folk blir, som blir av med husdjur och som i vårat fall kanske fisk i våra tre put & take vatten blir. (Gnosjö Sportfiskeklubb)Då kanske de skulle försöka sej på en mindre militant strategi. För sympatier lär dom ju bli utan. Vi har redan fångat ett antal av dessa "farmarminkar" i fälla vid en av sjöarna som ligger ca 25 km från farmen. Det släpptes ut ytterligare ca 4000 minkar bara ett par veckor senare, hos en granne till den första minkfarmen. Många av dessa kommer ju naturligtvis tillbaka till farmaren och massor av dom dör, men de som överlever till våren är de som ställer till katastrof hos de djur som inte är vana vid dessa rovdjur. Många fågelungar som stryker med där tror jag. Minkfarmer kanske inte är nödvändiga, men att släppa ut främmande djur i vår fauna på det sättet gagnar inte någon.

By the way..kanonblogg.
Dej kommer jag att läsa mer av.