Translate

lördag 23 oktober 2010

Regnbåge i kyliga vatten

Mörkt och kallt, rå och fuktigt kalldimma ligger i skogen när jag ställde ifrån mig bilen vid Fyrväpplingens parkering, Fluganberg anlände bara ett tiotal minuter efter mig.
Vi ordnar med kort och gör oss sen färdiga för en uppiggande promenad.
När allt är färdigt för att kliva i båten ringer jag våra andra vänner för att kolla var dom blev av.
-Zzzzzzz, tänk va, den första stämman dom fick höra var mitt kvitter imorse.
Vissa har tur.
Mårtensson slängde ifrån sig kudden och gjorde sig färdig att komma efter upp till sjön.
Tanken var att få fiska på regnbåge som steg till fjädermyggor, så mitt lilla spö var också packat.
Nu blev det inte så, vinden var för stark och fisken inte alls så vakvillig. Hade en stigning i alla fall till flugan, men sen blev det att ro för att hålla värmen.
Ganska snart efter att jag hoppat i båten så hade både fiske nummer ett och två på kroken, men båda gick loss efter kort fajt.
Mårtensson kom efter ett tag och hann inte alls vara på sjön länge innan han håvade fisk.
Rodde på en stund, men farten var inte alls tillräcklig för att hålla värmen uppe, så vid tiotiden gick vi iland för en värmande kopp och lite macka.Vinden tilltog mer nu fram mot mitt på dagen och som sagt, torrflugegrejerna packades ihop.
Och när solen gjorde en desperat försök att tränga undan dimmolnen så kom min, troligtvis, sista landade flugfångade fisk för året.
Och då gjorde det ju inget att detta var en vacker hane, nästan i lekskrud och med fullt utvecklade fenor.
Väl hemma, vägde jag in fisken till 1,4kg.Hade ytterligare två som var med en kort stund innan dom släppte.
Bröt fisket ganska tidigt in på eftermiddagen, så även Mårtensson, Fluganberg försökte en stund till men ringde nyss in rapport om fortsatt noll i håven. Han hade sökt läsida och gjort ett tappert försök att få någon att stiga mot sin fjädermygga.


¯`·.¸¸.·´¯`·.¸Skitfiske¸.·´¯`·.¸ ><((((º>
41;a fiskedagen  för året

1 kommentar:

Anonym sa...

Grattis till en fin Väppling båge! :d fiskar själv där och gjorde min sista tur där för några helger sedan, det började asdåligt med kyla och blåst. men på kvällen blev det vindstilla och fisken började nymfa. satte då på min ´´specialare´´ en puppa med frigolitskalle, och hade direkt ett hugg, missade fick knut på tafsen och medan jag reder upp det så vakar en båge , lägger flugan framför och hinner knappt sträcka upp så tar den. hoppar och rusar, var riktigt fin och vägde väl runt 1 kg.. regnbågsfiske är roligt ibland! :) Vad kör du med för flugor när du är där ?