Translate

måndag 25 maj 2009

Roslagskväll.

Måndag kväll. Väntar både oroligt och otåligt på besked från sjukhuset hur det gått för Anneli.
När jag väl fått prata med henne, kunde jag lugna mig lite. Besök blir det inte förrän imorgon, så kvällen fick tillbringas på bästa sätt, ut till vatten och den friska luften.


Första stoppet fick bli Trästabron och ett försök till strömmingsfiske. Men varken jag från land eller dom båtar som låg där fick någonting.
Så jag tog istället fram kameran och strosade runt bland klipporna. Och på en gräsbevuxen del närmare skogen så stod Adam och Eva i sin fulla prakt.

Underbart vackra blommor, som så här i försommartid blommar på flera platser runt om i Roslagen. Den kanske bästa platsen att se dom i flertal är nog Prästängens naturreservat.


Satt en stund på berget och tittade ut över väddöviken. Så här års är roslagen verkligen vackert. Väddövikens blåa solglittrande vatten ramas in av det gröna som nu finns i en massa nyanser.Och överallt blommor av olika slag. Pratade med Granaten och Fluganberg över mobilnätet, och dom var på "hemlig plats" för att leta efter och fotografera guckusko. Så ni ser, vi inte bara fiskar ihop, vi letar blommor också.
På vägen tillbaka hem, så stannade jag till, och gick in i skogen till en liten tjärn som jag för många år sen ofta gick in till för att både spana efter, men också fotografera djur av olika slag.
Tjäder, Orre, Älg, Rådjur, Mård är bara några som jag sett runt den lilla vattenspegeln.
Ikväll var tjärnen åter bebodd, denna gång av ett tranpar.

Hanen gillade inte alls min närvaro, så jag backade snabbt in i skydd av skogen och stod sen och tittade på honom en lång stund. Han visste att jag var där, och gjorde allt för att jag skulle röja mig, vankade av och an och trumpetade ut över tjärnen.

Försiktigt tog jag tillbaka ut till bilen, men tipsade Granaten om boplatsen. Han har mycket bättre kamerautrustning med zoom objektiv, så jag hoppas att han snart smyger ner dit.
Vi hann också planera lite fiske naturligtvis inför den kommande helgen. Om det återkommer jag naturligtvis.
Till sista rapporterar min Team kollega, Daniel i Gästboken att gädda på 120cm fångats i hans hemma vatten. Tyvärr dock inte av honom själv. Hade det varit så, hade gäddan fortfarande varit i livet.


-=Skitfiske=-2 kommentarer:

Lunkan sa...

Fantastiskt fina bilder Patrik. Både i det här inlägget och i dina tidigare inlägg :-)
Vad har du för kamera?

Patrik sa...

Tack!! :-)
Du kommer väl inte att tro det.
Men det är en Canon PowerShot A720.
Och det till och med så att det är sonens kamera.
Önskar hett att få råd med en egen, eftersom foto är ett stort intresse.