Translate

måndag 25 april 2011

Älvräddarna manifesterar för Arjeplogströmmarna

Älvräddarna, en oberoende organisation som arbetar för att rädda de sista av våra outnyttjade älvar här i landet, men också arbetar hårt för att vattendirektivet skall implementeras så långt som det är möjligt på de idag befintliga dammar och vattenkraftverken.
En organisation som bildades redan 1974 och som sedan den dagen jobbat hårt för att vi skall behålla den biologiska mångfalden i våra vattendrag.

Den 2 Juli i år så ordnar man en stor manifestation i Arjeplog för att rädda strömmarna där, som står inför ett mycket överhängande hot att tystas för gott i och med att vill bygga ut dessa.
Ett beslut som lokala politiker och allmänningen varit starkt medverkande till, samma politiker som för bara något år sedan beviljade ett stort miljonbelopp för satsning på turismen i området, med inriktning på natur och fiske.
Nu har alltså samma hand skrivit på ett nytt papper där man vill tysta Arjeplogströmmarna för gott och därmed också möjligheterna till fiske.
Gudrun Schyman eldar upp 100 000:- i Almedalen och alla reagerar på hennes tilltag.
På tv kunde man se detta om och om igen, dag ut och dag in.
Här handlar det om miljonbelopp och totalt förstörda naturresurser och det får ske utan att svensken får veta hur illa ställt det är.
Den 2 Juli alltså.
På platsen kommer många av Sveriges fiskeprofiler att finnas, och man har till dags datum ordnat med musik och grillning och bokat upp ett vandrarhem för den som inte vill tälta.
Om man inte kan delta, så kommer en t-shirt att börja säljas om bara någon dag
via Älvräddarnas hemsida på samma tema.

Inga kommentarer: