Translate

söndag 24 april 2011

Nakenchock i en hånglande skärgård

Jag tror inte jag upplevt en sådan här 24 April någon gång på sjön.
Himmlen och havet lika blå och lika stilla, 16 grader i luften och i läviken som vi gjorde strandhugg i var nog kvicksilvret uppe på runt 25.
Iklädda flytoveraller och fleeckläder från topp till tå, så kan ni nästan själva räkna ut att väl iland så åkte plagg efter plagg av.

Strandhugg

Mårtensson, Granaten och jag klev i båten i hamnen vid halvtio för en dag i skärgården.
Det är något väldigt speciellt med premiärturen, flinet jag har i ansiktet går nog inte bort förrän jag somnar ikväll misstänker jag, fast det är klart, då börjar det väl svida istället av den rodnande huden efter en dag i solen.
Gäddorna, skulle det visa sig var fortsatt upptagna med att idka grovhångel i var och varannan vassrugg.
Redan i första besöket, i en normalt riktigt bra vik så hade vi gäddor runt hela båten men alla tog till flykten och lämnade endast virvlar som avslöjade var dom alldeles nyss hade varit.
Ganska snart lämnade vi dem till att fortsätta köra raggningsrepliker på varandra och styrde vidare till en vik där vi vet att leken var igång redan för någon vecka sedan. Och där vi inte skulle störa på samma sätt.
Kanske dessa nu skulle vara mera sugna på en vickande wobblerrumpa än på att dansa tryckare i vassen.
Granaten var den som först krokade vad han trodde var en gädda, men icke då. En inte allt för glatt överraskad braxen kom motvilligt hasande in mot båten, nypiercad strax framför ryggfenan.  
Platsbyte igen efter att ha intagit lättare lunch.
Nu blev det en plats där små Granatenben sprungit runt sen han var en liten pilt och han visade också prov på den goda lokalkännedomen genom att i första kastet häva en 3 kilos gädda över relingen.

3 Kg utlekt vårgädda

Mårtensson hade även han fisk på men fick se den lämna showen någon meter från båten.
Det om detta, någon mer fisk blev det inte, och knappt något fiske heller.
Mårtensson och jag fick nöja oss med att ha haft känning. Vi klev iland i en lävik och satte oss runt det utställda bordet och tog oss en fika.
Värmen gav oss en rejäl match och återigen åkte plagg efter plagg.
Flera par av skäggdoppingar hade också tagit viken som sin och var nu fullt sysselsatta med att dansa och nicka igenkännande för varandra.

Aftonbladet hade nog kallat detta en Nakenchock?

Fiske är inte allt

Jag tror helt enkelt inte att skärgården har tid med oss nu, för överallt så spirar kärleken.
Gäddorna, Skäggdoppingarna eller Havsörnsparet som virvlade runt ovanför oss har alla fullt upp med att bygga för en ny generation, och för oss som ligger på klipporna i vårsolen är det bara att njuta av skådespelet.
Säsongen är igång, och vi kommer att få många tillfällen till bra gäddfiske i våra vatten, och vem har bråttom en sådan här dag.

¯`·.¸¸.·´¯`·.¸Skitfiske¸.·´¯`·.¸ ><((((º>

Inga kommentarer: